Monday, May 31, 2010

"Χαμηλοί τόνοι" στις ευρωαγορές, κλειστό το Λονδίνο

"Χαμηλοί τόνοι" στις ευρωαγορές, κλειστό το Λονδίνο

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις αρχικές συναλλαγές της εβδομάδας, με «ουραγό» την Ισπανία που καταγράφει μικρές απώλειες. Κλειστή θα παραμείνει σήμερα η αγορά του Λονδίνου λόγω αργίας.

Πιο αναλυτικά, οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν τις συναλλαγές εμφανίζοντας αρνητικά πρόσημα, παρ’ όλα αυτά ανάκτησαν γρήγορα θετικό πρόσημο και πλέον σημειώνουν μικρά κέρδη, με τον όγκο των συναλλαγών να είναι περιορισμένος λόγω της αργίας του Λονδίνου.

Ωστόσο, το επενδυτικό κλίμα είναι βέβαιο ότι επηρεάζεται από την κίνηση της Fitch να υποβαθμίσει την Ισπανία, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι η απόφαση του οίκου ήταν αναμενόμενη και οι αγορές την έχουν στο μεγαλύτερο τουλάχιστον βαθμό προεξοφλήσει.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,42% στις 245,03 μονάδες. Ο Stoxx 50 καταγράφει άνοδο 0,38%, ενώ ο εκτιμητής της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, ο Euro Stoxx 50 σημειώνει κέρδη 0,06%.

Σε επίπεδο τοπικών δεικτών, ο FTSE100 στο Λονδίνο θα παραμείνει κλειστός σήμερα, ο γερμανικός DAX ενισχύεται 0,37%, ενώ ο γαλλικός CAC-40 κινείται στο +0,17%.

Απώλειες 0,39% σημειώνει και ο IBEX στην Ισπανία, σε ποσοστό 0,08% ενισχύεται ο ιταλικός MIB, ενώ ο ελβετικός SMI καταγράφει άνοδο 0,25%. Στην Πορτογαλία ο PSI20 σημειώνει πτώση 0,16%.

Θετικά πρόσημα εμφανίζουν οι δείκτες στη Ρωσία, με τον RTS στο +0,42% και τον Micex στο +0,58%. Στην Τουρκία ο δείκτης ISE 100 ενισχύεται κατά 0,58%.


source: capital.gr

No comments:

Share |