Tuesday, April 6, 2010

Peabody: Αυξάνει την προσφορά για την Macarthur στα Α$3,56 δισ.

Peabody: Αυξάνει την προσφορά για την Macarthur στα Α$3,56 δισ.

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ (Dow Jones)—Την αύξηση της προσφοράς για την εξαγορά της αυστραλιανής μεταλλευτικής Macarthur Coal Ltd, στα 3,56 δισ. δολάρια Αυστραλίας ανακοίνωσε η Peabody Energy, από τα 3,3 δισ. δολάρια.

Πλέον η Peabody προσφέρει 14 δολάρια Αυστραλίας ανά μετοχή σε μετρητά, αυξάνοντας την αρχική πρόταση των 13 δολαρίων Αυστραλίας ανά μετοχή που απορρίφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Macarthur, το οποίο στον αντίποδα πιέζει για την εξαγορά της Gloucester Coal Ltd, εταιρείας που ελέγχεται από την Noble Group.

Η αναθεωρημένη πρόταση αντιπροσωπεύει premium της τάξης του 22% από το μέσο όρο 30 ημερών της τιμής της μετοχής της Macarthur πριν την ανακοίνωση της αρχικής προσφοράς της Peabody, όπως ανακοίνωσε η Peabody.

Η Peabody επίσης ανέφερε ότι συνεχίζει να προσφέρει στους τρεις μεγαλύτερους μετόχους της Macarthur – την Citic, την ArcelorMittal και την Posco – την ευκαιρία να διατηρήσουν τα ποσοστά τους στην ιδιωτικοποιημένη Macarthur, καθώς η πρόταση πλέον δεν εξαρτάται από δέσμευσή τους για το deal, καθώς το συμβούλιο της Macarthur στηρίζει την πρόταση.

Η Macarthur σκοπεύει να πραγματοποιήσει ψηφοφορία για το deal με την Gloucester στις 12 Απριλίου ωστόσο η Peabody κάλεσε τη μεταλλευτική να καθυστερήσει την ψηφοφορία έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους μετόχους να εξετάσουν τη νέα πρόταση εξαγοράς.

«Η Peabody εκτιμά ότι η πρόταση εξαγοράς για την Gloucester και οι συναλλαγές με τον όμιλο Noble δεν είναι προς το συμφέρον των μετοχών της Macarthur», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Peabody.

source: capital.gr

No comments:

Share |