Wednesday, April 14, 2010

Αποφύγετε τις ελληνικές τράπεζες λέει η Goldman Sachs στους πελάτες της- Οι νέες τιμές στόχοι


Αποφύγετε τις ελληνικές τράπεζες λέει η Goldman Sachs στους πελάτες της- Οι νέες τιμές στόχοι

Μειώνει εκ νέου τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών ενώ αυξάνει την τιμή στόχο των κυπριακών τραπεζών η Goldman Sachs καθώς περιμένει περαιτέρω επιδείνωση του λειτουργικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα συνιστά στους πελάτες της να αποφύγουν τις ελληνικές τράπεζες. Ο οίκος διατηρεί την ουδέτερη σύσταση για τις Alpha Bank, Τράπεζα Κύπρου, Eurobank και Marfin και τη σύσταση πώλησης για τις Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς.

Δίνει τιμή στόχο τα 4,90 ευρώ από 6 ευρώ για την Alpha Bank, αυξάνει στα 4,30 ευρώ την τιμή στόχο για την Τράπεζα Κύπρου από 3,80 ευρώ, μειώνει στα 5,10 ευρώ από 5,70 ευρώ την τιμή στόχο για τη Eurobank, αυξάνει στο 1,90 ευρώ από 1,80 ευρώ την τιμή στόχο για τη Marfin, μειώνει στα 10,10 ευρώ από 11,20 ευρώ την τιμή στόχο για την Εθνική Τράπεζα και στα 4,3 ευρώ από 5 ευρώ την τιμή στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς.

Ο οίκος επικαλείται τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος σύμφωνα με τα οποία οι καταθέσεις μειώθηκαν 3,5% ή κατά 8,4 δισ. ευρώ τους πρώτους δύο μήνες του 2010 και τώρα οι οικονομολόγοι του οίκου περιμένουν μεγαλύτερη ύφεση στην Ελλάδα το 2010 έναντι μίας μικρής υποχώρησης προηγουμένως. Επιπλέον σημειώνει την παροχή χρηματοδότησης από πακέτο στήριξης και έτσι ο οίκος διατηρεί την αρνητική του στάση για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

Σημειώνει πάντως πως μετά την πρόσφατη κίνηση διαπραγματεύονται ανάλογα με τις ευρωπαïκές σε όρους p/e 2012. Συμβουλεύει τους επενδυτές να αποφύγουν τις ελληνικές μετοχές και υπογραμμίζει τη σύσταση πώλησης για την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς. Οι τράπεζες λειτουργούν με ένα από τα μικρότερα περιθώρια προ προβλέψεων έναντι των ελληνικών τραπεζών και βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο να δημιουργήσουν ζημιές βραχυπρόθεσμα.

source: reporter.gr

No comments:

Share |