Friday, April 16, 2010

Απώλειες 1,5% από τον Nikkei


Απώλειες 1,5% από τον Nikkei


Πτώση 1,5% σημείωσε σήμερα ο Ιαπωνικός δείκτης, ο οποίος υποχώρησε στα χαμηλά τριών εβδομάδων εξαιτίας των αποτελεσμάτων της Google που έπληξαν σημαντικά την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Στις απώλειες του Nikkei [.N225] συνέβαλε και η ανατίμηση του γεν, η οποία πυροδότησε μαζική ρευστοποίηση.

Παρά την αύξηση των τριμηνιαίων κερδών της Google κατά 23%, η μετοχή της σημείωσε πτώση. Πτωτικές τάσεις επικράτησαν και στις τραπεζικές μετοχές, μετά τα δημοσιεύματα ότι οι κορυφαίοι τραπεζικοί όμιλοι της Ιαπωνίας θα ανταποκριθούν οριακά στις εκτιμήσεις των αναλυτών.

«Οι εκτιμήσεις των εταιρικών κερδών είναι ιδιαίτερα υψηλές και αυτό αυξάνει τις πιθανότητες απογοήτευσης», σχολιάζει ο Χιοράκι Οσακάμπε, διαχειριστής κεφαλαίων της Chibagin Asset Management.

«Ωστόσο, δεν αναμένεται να σημειωθεί μαζική ρευστοποίηση εξαιτίας αυτού, εφόσον η παγκόσμια οικονομία δεν παρουσιάζει επιδείνωση», συμπληρώνει.

Στο κλείσιμο της σημερινή συνεδρίασης, ο Nikkei έκλεισε στις 11.102,18 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix κατέγραψε πτώση μίας ποσοστιαίας μονάδας στις 988,84 μονάδες.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |