Thursday, April 29, 2010

Μ. Βρετανία: Αύξηση 10,5% στο δείκτη τιμών κατοικιών Nationwide


Μ. Βρετανία: Αύξηση 10,5% στο δείκτη τιμών κατοικιών Nationwide


Αυξήθηκαν οι τιμές κατοικιών τον Απρίλιο στη Μ .Βρετανία, έναντι του επιπέδου του Μαρτίου, δίνοντας ώθηση στο ρυθμό ετήσιας αύξησης που πλέον είναι ο μεγαλύτερος από τον Ιούνιο του 2007, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Nationwide Building Society.

Όπως αναφέρει το Dow Jones Newswires, οι τιμές κατοικιών αυξήθηκαν κατά 1% σε εποχιακά αναπροσαρμοσμένη βάση, έναντι του Μαρτίου και κατά 10,5% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Το Μάρτιο, η Nationwide ανακοίνωσε ότι οι τιμές κατοικίας αυξήθηκαν κατά 1% σε μηνιαία βάση, μετά την αναθεώρηση των στοιχείων, και κατά 9% σε επίπεδο έτους. Τα στοιχεία ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων, καθώς οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση 0,55 σε μηνιαία και 9,8% σε ετήσια βάση.

«Ωστόσο, η ετήσια αύξηση στα αποτελέσματα Απριλίου, δέχτηκε ώθηση από το γεγονός ότι ο Απρίλιος του 2009 ήταν ένας από τους πιο αδύναμους μήνες του περασμένου έτους», τόνισε ο Martin Ganbauer, επικεφαλής οικονομολόγος της Nationwide.

source: capital.gr

No comments:

Share |