Thursday, April 29, 2010

Υπό αναθεώρηση η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας από τη Moody's


Υπό αναθεώρηση η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας από τη Moody's

Υπο αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση διατηρεί την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's. Στην αξιολόγηση της Moody's βρίσκεται η ελληνική οικονομία από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο οίκος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πιθανής υποβάθμισης. Επιπλέον, η Moody’s υποβάθμισε τις καλυμμένες ομολόγίες των τραπεζών ΕΤΕ, Alpha Bank και EFG Eurobank.
Αναλυτικά, ο οίκος υποβάθμισε τις ακόλουθες σειρές καλυμμένων ομολόγων:

- Ενυπόθηκα καλυμμένα ομόλογα εκδόσεως της Εθνικής Τράπεζας: Υποβαθμίζει σε A1 με τοποθέτηση σε αξιολόγηση για περαιτέρω υποβάθμιση.

- Ενυπόθηκα καλυμμένα ομόλογα εκδόσεως της Alpha Bank. Υποβαθμίζει σε A1 με τοποθέτηση σε αξιολόγηση για περαιτέρω υποβάθμιση.

- Ενυπόθηκα καλυμμένα ομόλογα εκδόσεως EFG Eurobank Ergasias στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος καλυμμένων ομολόγων (5 δισ. ευρώ Global Covered Bond Programme): Υποβαθμίζει σε A1 με τοποθέτηση σε αξιολόγηση για περαιτέρω υποβάθμιση

- Ενυπόθηκα καλυμμένα ομόλογα εκδόσεως EFG Eurobank στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος καλυμμένων ομολόγων (3 δισ. ευρώ Global Covered Bond Programme): Υποβαθμίζει σε A2 με τοποθέτηση σε αξιολόγηση για περαιτέρω υποβάθμιση.

- Ενυπόθηκα καλυμμένα ομόλογα εκδόσεως Marfin Egnatia Bank. Υποβαθμίζει σε A1 με τοποθέτηση σε αξιολόγηση για περαιτέρω υποβάθμιση.

source: reporter.gr

No comments:

Share |