Monday, March 1, 2010

Βρετανία: Καλύτερος των εκτιμήσεων ο PMI Φεβρουαρίου


Βρετανία: Καλύτερος των εκτιμήσεων ο PMI Φεβρουαρίου


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Αμετάβλητος παρέμεινε τον Φεβρουάριο ο βρετανικός μεταποιητικός κλάδος σε υψηλά 15 ετών καθώς οι εξαγωγές ενισχύθηκαν με τον υψηλότερο ρυθμό από τον Ιανουάριο του 1996 και η παραγωγή ενισχύθηκε για ένατο διαδοχικό μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ο δείκτης PMI για τον κλάδο της μεταποίησης παρέμεινε στις 56,6 μονάδες τον Φεβρουάριο σε σχέση με τα αναθεωρημένα στοιχεία του Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσαν σήμερα η Markit και οργανισμός Chartered Institute of Purchasing and Supply.

Η Markit είχε προηγουμένως ανακοινώσει πως ο βρετανικός δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 56,7 μονάδες τον Ιανουάριο.

Τα στοιχεία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires την περασμένη εβδομάδα τοποθετούσαν έκαναν λόγο για μικρή υποχώρηση του PMI στις 56,3 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ένδειξη πάνω από τις 50,0 μονάδες υποδεικνύει πως ο κλάδος αναπτύσσεται, ενώ κάτω από τις 50,0 μονάδες υποδεικνύει συρρίκνωση του κλάδου.

"Ο κλάδος της μεταποίησης φαίνεται να έχει επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης μετά την βαθιά ύφεση", σχολίασε ο David Noble, επικεφαλής της CIPS.

"Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός πως η ανάκαμψη έχει ευρεία βάση και καθοδηγείται εν μέρει από την ανάπτυξη των νέων παραγγελιών και όχι μόνο από την ανασύσταση των αποθεμάτων", επισήμανε.


source: capital.gr

No comments:

Share |