Monday, March 1, 2010

Buffett: Σημάδια βελτίωσης της αμερικανικής οικονομίας


Buffett: Σημάδια βελτίωσης της αμερικανικής οικονομίας

Μικρά σημάδια βελτίωσης της αμερικανικής οικονομίας διακρίνει ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffett, επισημαίνοντας ωστόσο ότι "δεν θα πρέπει να περιμένουμε θαύματα".

"Περάσαμε το Περλ Χάρμπορ της αμερικανικής οικονομίας", δήλωσε ο Buffett μιλώντας στην εκπομπή ΄Ask Warren΄ του CNBC. "Θα νικήσουμε τον πόλεμο και ήδη τα πράγματα πηγαίνουν με το μέρος μας".

Απαντώντας σε ερώτηση για τις προσπάθειες της αμερικανικής κυβέρνησης να βοηθήσει την οικονομία ο Buffett προειδοποίησε πως "δεν θα πρέπει να περιμένουμε θαύματα".

Αναφερόμενος στις δραστηριότητες της εταιρείας του Berkshire Hathaway, σημείωσε ότι "βελτιώνονται", ωστόσο "με πολύ αργό ρυθμό".

Σχολιάζοντας εξάλλου την εντυπωσιακή ανάκαμψη των χρηματιστηριακών αγορών από τα χαμηλά του περασμένου έτους ο Buffett προειδοποιεί ότι αυτό καθιστά τις μετοχές λιγότερο ελκυστικές σήμερα. "Ο ενθουσιασμός μου για τις μετοχές είναι σε άμεση συνάρτηση με το πόσο έχουν υποχωρήσει. Μετά την άνοδο, οι μετοχές είναι πολύ λιγότερο ελκυστικές απ΄ ό,τι πριν από ένα χρόνο", επισήμανε.

source: capital.gr

No comments:

Share |