Monday, March 1, 2010

KBW: Πιο ευέλικτη η BOCY


KBW: Πιο ευέλικτη η BOCY


Η ισχυρή ρευστότητα της Τράπεζας Κύπρου αλλά και η μικρότερη της έκθεση στην ελληνική αγορά αναμένεται να δώσουν στην κυπριακή τράπεζα την απαραίτητη ευελιξία για να αντιμετωπίσει τις φετινές προκλήσεις, αναφέρει σε έκθεση της η Keefe Bruyette Woods(KBW).

Η έκθεση, που εκδόθηκε με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της τράπεζας για το 2009, τονίζει ότι η τράπεζα είναι λιγότερο εκτεθειμένη στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι άλλες τράπεζες λόγω της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας και «η ισχυρή ρευστότητα θα επιτρέψει μεγαλύτερη ευελιξία στη διαμόρφωση των τιμών, στην επιλεκτική ανάπτυξη των δανείων και τις περιορισμένες επιπτώσεις από την αναχρηματοδότηση του χρέους με ψηλότερο κόστος».

Ακόμη, τονίζεται η «καλύτερη γεωγραφική σύνθεση εργασιών».

Όπως τονίζεται στην έκθεση, οι μετοχές της τράπεζας έχουν υπό-αποδώσει κατά 10% σε σχέση με τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

Τα κέρδη της τράπεζας για το τέταρτο τρίμηνο (€48 εκ.) ήταν λιγότερα από τις εκτιμήσεις της KBW (€63 εκ.) λόγω των ψηλότερων προβλέψεων. Στην έκθεση αναφέρεται η αύξηση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων κατά 40 μονάδες βάσης σε μηνιαία βάση στο 5,6% ενώ το κόστος δανεισμού ήταν ψηλότερο από όσο αναμενόταν. Η διοίκηση της τράπεζας, αναμένει ότι ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων θα διαμορφωθεί στο 6,5% το 2010 (6% στην Κύπρο, 7%-7,5% στην Ελλάδα). Η KBW αναμένει το δείκτη NPL του Συγκροτήματος να ανέλθει στο 6,6% το 2010.

Για τα έσοδα από τόκους, σημειώνεται ότι ήταν κατά 2% υπεράνω των εκτιμήσεων της.

Η KBW δεν αλλάζει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας. Την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, προχώρησε σε μείωση των εκτιμήσεων της για τα κέρδη ανά μετοχή το 2010-2011 κατά 8%-7% κυρίως λόγω των χειρότερων εκτιμήσεων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Για το 2010, η KBW αναμένει ότι η BOCY θα σημειώσει κέρδη €339 εκ. που συμβαδίζουν με το στόχο της τράπεζας (€300 εκ.- €400 εκ.). Για τη Ρωσία, η τράπεζα αναμένει κέρδη €30 εκ. το 2010 από €7 εκ. το 2009 με την KBW να μην αποκλείει περαιτέρω κέρδη που θα προκύψουν από τη βελτίωση της ρωσικής οικονομίας.

Η KBW διατηρεί τη σύσταση outperform και την τιμή στόχο των €5,80.

Για την κατάσταση στην Ελλάδα, η KBW εκφράζει ανησυχίες για τις επιπτώσεις στο ρυθμό ανάπτυξης και την απασχόληση.

source: stockwatch.com.cy

No comments:

Share |