Monday, February 15, 2010

UBS: Σε επίπεδο-ρεκόρ οι θέσεις short απέναντι στο ευρώ


UBS: Σε επίπεδο-ρεκόρ οι θέσεις short απέναντι στο ευρώ

Στο υψηλότερο επίπεδο από τη δημιουργία του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος έχουν φτάσει οι θέσεις short έναντι του ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται να σημειώνουν ήδη περαιτέρω άνοδο, σχολιάζει τη Δευτέρα ο αναλυτής της UBS, Gareth Berry, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα.

Ο ίδιος αποδίδει την κίνηση αυτή στην «αποτυχία της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. την προηγούμενη εβδομάδα να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη της Ελλάδας» και σχολιάζει ότι «η αγορά δεν δείχνει να έχει δεύτερες σκέψεις για τη λήψη θέσεων short απέναντι στο ευρώ».

Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύεται τη Δευτέρα με απώλειες έναντι του αμερικανικού δολαρίου, για τέταρτη συνεχή ημέρα, υποχωρώντας νωρίτερα στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα μηνών, στα 1,3576 δολάρια.

Αυτή τη στιγμή υποχωρεί 0,08% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 1,3613 δολάρια.

Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση της Commerzbank

Το ευρώ έχει βρεθεί σε καθοδικό κανάλι από τα μέσα Ιανουαρίου, επιταχύνοντας τις απώλειές του σε σχέση με τα υψηλά του Δεκεμβρίου, σχολιάζει σε τεχνική ανάλυση για το ευρώ η αναλύτρια της Commerzbank, Karen Jones.

Η ίδια προσδιορίζει το επίπεδο των 1,3462 δολαρίων ως το επόμενο σημείο στήριξης για το ευρώ, ενώ αποκλείει περαιτέρω υποχώρηση του ευρωπαϊκού νομίσματος έως και τα επίπεδα των 1,3405 δολαρίων, 61,8% χαμηλότερα από τα μέσα επίπεδα της ισοτιμίας της περιόδου 2008-2009.

Σε ενδεχόμενη ανοδική κίνηση, η Jones εντοπίζει ισχυρές αντιστάσεις στα επίπεδα των 1,3725, 1,3850 και 1,3910 δολαρίων.

source: capital.gr

No comments:

Share |