Monday, February 15, 2010

Le Figaro: Βαρύτατη φορολογία στις offshore εταιρείες σχεδιάζει η Γαλλία


Le Figaro: Βαρύτατη φορολογία στις offshore εταιρείες σχεδιάζει η Γαλλία

Βαρύτατη φορολογία θα επιβάλλει η γαλλική κυβέρνηση σε εταιρείες που διαθέτουν οποιουδήποτε είδους εγκαταστάσεις σε 18 χώρες, οι οποίες θεωρούνται φορολογικοί παράδεισοι, γράφει σήμερα η εφημερίδα Le Figaro.

Παράλληλα, το 95% των φορολογικών απαλλαγών στα μερίσματα που καταβάλλονται από τις θυγατρικές στις μητρικές εταιρείες θα καταργηθούν εάν η θυγατρική είναι εν λειτουργία σε μια από τις χώρες που περιλαμβάνεται στη μαύρη λίστα της Γαλλίας.

Στον κατάλογο με τις χώρες τις οποίες η γαλλική κυβέρνηση χαρακτηρίζει «μη συνεργάσιμες» περιλαμβάνονται πολλές νησιωτικές χώρες της Καραϊβικής, αρκετές χώρες της Κεντρικής Αμερικής, όπως η Κόστα Ρίκα και ο Παναμάς, αρκετά νησιά του Ειρηνικού το Μπρουνέι και οι Φιλιππίνες.

Η οικονομική εφημερίδα Les Echos έγραψε ότι η συναίνεση της τελευταίας στιγμής από Χιλή, Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Ουρουγουάη, Μπαχάμες και Βανουάτου εξαίρεσαν τις χώρες αυτές από τη μαύρη λίστα.

Η γαλλική κυβέρνηση επιδιώκει να αποδεσμευτεί από τους καταλόγους των φορολογικών παραδείσων που τηρεί ο «Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ)».

source: naftemporiki

No comments:

Share |