Tuesday, February 2, 2010

Κόβει τις εκτιμήσεις της για τις ελληνικές τράπεζες η UBS- Υποβαθμίζει Eurobank και Marfin


Κόβει τις εκτιμήσεις της για τις ελληνικές τράπεζες η UBS- Υποβαθμίζει Eurobank και Marfin


Σημαντικές μειώσεις στις τιμές στόχους αλλά και υποβαθμίσεις συστάσεων περιλαμβάνονται στην έκθεση της UBS για τις ελληνικές τράπεζες. Πιο αναλυτικά ο οίκος διατηρεί τη σύσταση αγοράς για την Alpha Bank αλλά μειώνει την τιμή στόχο στα 9,5 ευρώ από 12,8 ευρώ. Υποβαθμίζει τη σύσταση για τη Eurobank σε ουδέτερη από αγορά μειώνοντας την τιμή στόχο στα 7,1 ευρώ από 13,5 ευρώ.

Υποβαθμίζει τη σύσταση για τη Marfin σε ουδέτερη από Αγορά μειώνοντας την τιμή στόχο στα 2,4 ευρώ από 3,5 ευρώ. Παραμένει ουδέτερη για την Εθνική Τράπεζα μειώνοντας την τιμή στόχο στα 18,2 ευρώ από 23 ευρώ. Ουδέτερη παραμένει και για την Τράπεζα Πειραιώς με τιμή στόχο τα 7,2 ευρώ από 11 ευρώ. Για την ΑΤΕ Bank διατηρεί τη σύσταση πώλησης με τιμή στόχο το 1 ευρώ από 1,4 ευρώ.

Η κατάσταση στην Ελλάδα περιέχει προκλήσεις αναφέρει ο οίκος στη σημερινή του έκθεση και η ψυχολογία είναι πολύ αδύναμη. Οι αγορές ασκούν πίεση στην Κυβέρνηση να διορθώσει το έλλειμμα με άμεσο και αληθοφανή τρόπο. Η Κυβέρνηση είναι πρόθυμη να πάρει τα απαραίτητα μέτρα κατά την άποψη του οίκου αλλά χρειάζεται να προετοιμάσει τον κόσμο για αυτό που θα έρθει.

Οι τιμές των ομολόγων οδηγούν τις τιμές των μετοχών και στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν κρίσιμα νέα, όπως αύριο η Κομισιόν θα πει τη γνώμη της για το πρόγραμμα σταθερότητας ενώ στις 15-16 αναμένεται η έγκρισή του από το Eurogroup και το Ecofin.

Ο οίκος έριξε μία ματιά με βάση τα θεμελιώδη στις τράπεζες και θέλησε να εκτιμήσει πόσο θα επηρεάσει αυτή η αναστάτωση τις τράπεζες ( αύξηση των spreads, εκτίμηση για μηδενική ανάπτυξη του όγκου των δανείων κ.α.) και κατέληξε στο συμπέρασμα πως πρέπει να γίνει πιο επιφυλακτικός. Μείωσε τις εκτιμήσεις κατά 40% περίπου και διατηρεί σύσταση αγοράς μόνο για την Alpha Bank.


reporter.gr

No comments:

Share |