Tuesday, February 2, 2010

BP: Κέρδη 4,3 δισ. δολάρια στο τέταρτο τρίμηνο


BP: Κέρδη 4,3 δισ. δολάρια στο τέταρτο τρίμηνο

Κέρδη της τάξης των 4,3 δισ. δολαρίων κατέγραψε στο τέταρτο τρίμηνο χρήσης η BP, καθώς η αύξηση των τιμών του πετρελαίου, η ενίσχυση της παραγωγής και η υψηλότερη διαθεσιμότητα των διϋλιστηρίων επηρέσαν θετικά τα μεγέθη της εταιρείας, όπως αναφέρουν ξένα πρακτορεία.

Εξαιρουμένων των επιπτώσεων από τις μεταβολές στα αποθέματα που δεν πουλήθηκαν και των 937 εκατ. δολαρίων που αντιστοιχούν σε μη λειτουργικά στοιχεία, τα αναπροσαρμοσμένα κέδη του πετρελαϊκού κολοσσού ανέρχονται σε 4,38 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της εταιρείας για κέρδη ύψους 4,66 δισ. δολαρίων.

Η παραγωγή αυξήθηκε στα 4,05 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου, ενισχυμένη από τα 3,95 εκατ. βαρέλια και ελαφρώς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 4,03 εκατ. βαρέλια.

Η παραγωγή το 2010 αναμένεται να διαμορφωθεί ελαφρώς χαμηλότερα, αντικατοπτρίζοντας το γεγονός ότι το 2009 η περίοδος των τυφώνων ήταν αδύναμη. Η διοίκηση της εταιρείας τόνισε ότι αναμένει οι οργανικές κεφαλαιακές δαπάνες να διαμορφωθούν στα 20 δισ. δολάρια, όπως και το 2009.

capital.gr

No comments:

Share |