Monday, February 8, 2010

Fitch: Δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της δημοσιονομικής αναταραχής


Fitch: Δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της δημοσιονομικής αναταραχής

Δεν υπάρχει κίνδυνος "μετάδοσης του προβλήματος" σε όλη τη ζώνη του ευρώ από τις δημοσιονομικές αναταραχές που αντιμετωπίζουν η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία, εκτιμά ο πρόεδρος της Fitch, Marc Ladreit de Lacharriere, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ο επικεφαλής της Fitch επισημαίνει ότι αν και η κατάσταση των δημοσιονομικών στις τρεις χώρες "είναι ανησυχητική... δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης" στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.

Για τις οικονομίες της Γαλλίας και της Γερμανίας σημειώνει ότι διαθέτουν επαρκή "αξιοπιστία" στους επενδυτές "οι οποίοι είναι αυτοί που αποφασίζουν και είναι οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού".

Αναφορικά με την ικανότητα της Ελλάδας να υλοποιήσει τα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ο επικεφαλής της Fitch επισημαίνει ότι στο παρελθόν η χώρα μας δεν κατάφερε να προχωρήσει στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

"Εκφράζονται αμφιβολίες καθώς η Ελλάδα στην πραγματικότητα ποτέ δεν ακολούθησε τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Δεν σεβάστηκαν τη νομισματική συμφωνία και το σύμφωνο σταθερότητας".

Εκτιμά παράλληλα ότι τα οικονομικά μέτρα τόνωσης θα πρέπει να μείνουν στη θέση τους καθώς διαφαίνεται ότι η οικονομική κρίση συνεχίζει να επιβαρύνει την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

"Είναι ζωτικής σημασίας να διατηρηθούν τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης, καθώς οι προβλεπόμενοι ρυθμοί ανάπτυξης για το 2010 παραμένουν ιδιαίτερα αδύναμοι", τονίζει ο πρόεδρος της Fitch.

capital.gr

No comments:

Share |