Friday, February 12, 2010

Παρατείνεται η αγωνία για το μέλλον της Eurocypria


Λευκωσία: Ανεστάλη η σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για ενίσχυση της Eurocypria με 35 εκατομμύρια ευρώ. Η συζήτηση προγραμματιστηκε για την ερχόμενη εβδομάδα. Η ΣΥ.ΝΥ.ΚΑ ΣΕΚ ζήτησε αναστολή της ψήφισης του νομοσχεδίου μέχρι τη διεξαγωγή ανεξάρτητης μελέτης βιωσιμότητας για το μέλλον των αερομεταφορών.

Η Eurocypria από την πλευρά της απηύθυνε ύστατη έκκληση στη Βουλή για παραχώρηση των 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο μεταξύ, ευθύνες στην προηγούμενη διεύθυνση της Eurocypria για κακοδιαχείριση, επέρριψε ο Πρόεδρος των Πιλότων της Εταιρείας, Ανδρέας Καλός και ζήτησε από τη Βουλή να την καλέσει να λογοδοτήσει. Ο κ. Καλός σε δηλώσεις το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ υποστήριξε ότι η νέα διεύθυνση έβαλε τάξη και εργάζεται με σωστό τρόπο, τονίζοντας ότι πρέπει να αφεθεί να ολοκληρώσει το έργο της.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη μελέτη των Κυπριακών Αερογραμμών για συγχώνευση των δύο εταιρειών μίλησε για πληρωμένες μελέτες με στόχο να σωθεί η συγκεκριμένη εταιρεία που αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Συντεχνίας των Πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών, Χρίστος Αχιλλέως δήλωσε ότι πρέπει να γίνει μια ορθολογιστική μελέτη για να καταδειχθεί κατά πόσον μπορούν να συνυπάρξουν οι Κυπριακές Αερογραμμές και η Eurocypria.

Ο κ. Αχιλλέως, μιλώντας επίσης στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ανέφερε ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές πιστεύουν ότι οι δύο εταιρείες αερομεταφορών δεν μπορούν να συνυπάρξουν και ότι θα καταποντιστούν και οι δύο με την πορεία που ακολουθούν.

philenews.com

No comments:

Share |