Friday, February 12, 2010

Βρετανία: Σχέδια χρηματοδότησης χρειάζονται οι τράπεζες

Βρετανία: Σχέδια χρηματοδότησης χρειάζονται οι τράπεζες

Τρόπους για την αναχρηματοδότηση των χρεών πρέπει να βρουν οι βρετανικές τράπεζες σύμφωνα με τα πρακτικά της πρώτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Βρετανίας.

Όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, το συμβούλιο, του οποίου προέδρευσε ο υπουργός Οικονομικών Alistair Darling, δημιουργήθηκε για την αναζήτηση των κινδύνων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα αντικαθιστώντας το τριπλό σύστημα επίβλεψης από το υπουργείο, την κεντρική τράπεζα και την Financial Services Authority.

Ο Darling, ο διοικητής της BOE Mervyn King και ο πρόεδρος της FSA Adair Turner συμφώνησαν πως οι τράπεζες πρέπει να παράγουν σχέδια αναχρηματοδότησης των χρεών τους καθώς 1 τρισ. λίρες πρέπει να αποπληρωθεί την επόμενη 5ετία και για να εξέλθουν από τα κρατικά προγράμματα, όπωςτο Special Liquidity Scheme της BOE.

Ο King σημείωσε πως Βρετανία και ΗΠΑ συμφωνούν στην αύξηση των αποθεματικών των τραπεζών, ωστόσο υπάρχουν ακόμα διαφορές με τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με το διοικητή της BOE, η βασικότερη πρόκληση είναι η “συνετή μετάβαση” των τραπεζών στη ενδυνάμωση των κεφαλαίων τους και τη μείωση της μόχλευσης.

source: capital.gr

No comments:

Share |