Friday, February 12, 2010

Βρετανία: Αυξήσεις στα μπόνους και τους μισθούς των τραπεζιτών

Βρετανία: Αυξήσεις στα μπόνους και τους μισθούς των τραπεζιτών

Αυξήσεις της τάξης του 40%, κατά μέσο όρο, έχουν λάβει φέτος στα μπόνους τους οι τραπεζίτες στο Λονδίνο, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς έχουν λάβει αυξήσεις και στους μισθούς τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα της διαδικτυακής εταιρείας εύρευσης εργασίας EFinancialCareers.

Ειδικότερα, το 57% των 694 εργαζομένων στον χρηματοπιστωτικό και τραπεζικό τομέα στη Βρετανία ερωτηθέντες σχετικά με τις απολαβές τους - μισθό και bonus - απάντησαν ότι έλαβαν αύξηση μεγαλύτερη του 100%, δηλαδή είδαν άνοδο κατά δύο πέμπτα στις απολαβές τους σε σχέση με το 2008.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων απάντησαν ότι τον περασμένο χρόνο έλαβαν και αύξηση στο μισθό τους κατά μέσο όρο 26%.

Τις μεγαλύτερες αυξήσεις στα μπόνους έλαβαν τα στελέχη στον τομέα της διαχείρισης διαθεσίμων ιδιωτών πελατών (private banking) και στον τομέα συναλλαγών στην κεφαλαιαγορά και στη χρηματαγορά, ενώ όσοι εργάζονται στο τμήμα διαχείρισης κρίσεων σε επιχειρήσεις (risk management) και στον τομέα διαχείρισης των αγορών μετοχών και ομολόγων είδαν τη μεγαλύτερη αύξηση απολαβών από τον περασμένο χρόνο (2008).

Η Βρετανία έχει επιχειρήσει να σταματήσει την πολιτική των μπόνους, η οποία θεωρείται ότι συνέβαλε στη χρηματοπιστωτική κρίση, επιβάλλοντας φόρο 50% στα τραπεζικά μπόνους που ξεπερνούν τις 25.000 λίρες, καταργώντας τα μακροπρόθεσμα εγγυημέναμπόνους και καλώντας τις τράπεζες να επεκτείνουν τη διάρκεια των αποζημιώσεων στα τρία χρόνια.

naftemporiki

No comments:

Share |