Friday, January 8, 2010

Πληθαίνουν οι μνηστήρες για τη Saab;


Πληθαίνουν οι μνηστήρες για τη Saab;

Σε νέα προσφορά για την εξαγορά της Saab από την General Motors προχώρησε η ολλανδική αυτοκινητοβιομηχανία Spyker, λίγο πριν την τελική απόφαση του συμβουλίου, η οποία θα κρίνει την τύχη της σουηδικής μονάδας. Παράλληλα, τη μονάδα διεκδικεί και ο Bernie Ecclestone, ο διαχειριστής των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1, ο οποίος φέρεται να συμμετέχει σε όμιλο επιχειρηματιών με σκοπό την εξαγορά της.
«Η ομάδα μας έχει διατηρήσει έναν εποικοδομικό διάλογο με τη GM», δήλωσε ο CEO της Spyker ο Victor Muller, ο οποίος θα προσπαθήσει να κλείσει μία συμφωνία όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες o B. Ecclestone από κοινού με την επενδυτική εταιρεία Genii Capital, έχει ήδη καταθέσει τη δική του πρόταση στον αμερικανικό όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών.

«Είναι μια εξαιρετική φίρμα που πιθανώς παραμελήθηκε από τους σημερινούς ιδιοκτήτες της. Δεν είναι ακόμη δική μας και γι΄αυτό θα πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις», δήλωσε ο Ecclestone.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο σουηδικό τύπο, υπάρχει και ένας τρίτος διεκδικητής, ενώ πληροφορίες από το εσωτερικό της GM αναφέρουν ότι ο όμιλος συνεχίζει να δέχεται και να αξιολογεί προτάσεις για τη Saab, αλλά δεν σκοπεύει να προβεί σε οποιαδήποτε ανακοίνωση, πριν παρθεί η οριστική απόφαση.

reporter.gr

No comments:

Share |