Friday, January 8, 2010

Cimpor: Απέρριψε πρόταση εξαγοράς της CSN ύψους $5,5 δισ.

Cimpor: Απέρριψε πρόταση εξαγοράς της CSN ύψους $5,5 δισ.


ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ (Dow Jones)-- Οι μέτοχοι της εταιρείας τσιμέντων Cimentos de Portugal SA, ή Cimpor, απέρριψαν την πρόταση εξαγοράς ύψους 5,5 δισ. δολαρίων που κατέθεσε η βραζιλιάνικη εταιρεία χάλυβα Companhia Siderurgica Nacional, όπως ανέφερε η Cimpor σε χθεσινή ανακοίνωση μέσω του χρηματιστηρίου της Λισαβώνας.

Το διοικητικό συμβούλιο υποστήριξε ότι η προσφορά της CSN “υποτιμά την αξία της εταιρείας”. Επιπρόσθετα, το συμβούλιο τόνισε ότι η προσφορά της CSN ήταν “καιροσκοπική, άσχετη και διατάραξε τη λειτουργία της εταιρείας”.

Η CSN αρνήθηκε να σχολιάσει τη θέση της Cimpor.

Αμέσως μετά την απόρριψη της Cimpor, το βραζιλιάνικο ειδησεογραφικό πρακτορείο Estado, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ανέφερε ότι η βραζιλιάνικη τσιμεντοβιομηχανία Camargo Correa ενδιαφέρεται για την αγορά ποσοστού 33,3% στην Cimpor προτείνοντας συγχώνευση.

Το Estado ανέφερε ότι η Camargo δεν σχολιάζει το δημοσίευμα.

Πιθανή συγχώνευση θα απαιτούσε την έγκριση των δύο τρίτων των μετόχων της Cimpor.

Οι βασικοί μέτοχοι της Cimpor, οι Teixeira Duarte Engenharia e Construcoes SA, Banco Comercial Portugues SA και Cinvest, τάχθηκαν υπέρ της απόρριψης της προσφοράς, σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, νωρίτερα την Πέμπτη.

Η CSN κατέθεσε πρόταση εξαγοράς στις 18 Δεκεμβρίου 2009, στα 5,75 ευρώ ανά μετοχή για το 100% της Cimpor.

Οι μετοχές της Cimpor ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με άνοδο 1,1%, στα 6,5 ευρώ στο χρηματιστήριο της Λισαβώνας την Πέμπτη, πριν η εταιρεία απορρίψει την προσφορά.

Οι μετοχές της CSN έκλεισαν με πτώση 0,77%, στα 56,36 βραζιλιάνικα ρεάλ ($32,40), στο χρηματιστήριο Bovespa την Πέμπτη, ενώ ο δείκτης Ibovespa υποχώρησε κατά 0,39%.


capital.gr

No comments:

Share |