Friday, January 8, 2010

Citigroup: Thumbs-up για BOCY


Citigroup: Thumbs-up για BOCY


Την τιμή στόχο των €7 και τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου, επιβεβαιώνει η Citigroup σε έκθεσή της ημερομηνίας 7 Ιανουαρίου 2010.

Όπως αναφέρεται, η τιμή της μετοχής της τράπεζας έχει «υποφέρει μερικώς» το Νοέμβριο - Δεκέμβριο λόγω των φόβων για την κατάσταση στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι τα εισοδήματα και η αποτίμηση της τράπεζας από την ελληνική αγορά είναι σχετικά μικρά.

Η Citigroup στην έκθεση, αναφέρεται και στην κατάσταση της κυπριακής οικονομίας. Για το 2010, η κυπριακή οικονομία, σημειώνεται ότι θα πετύχει μεγαλύτερη ανάπτυξη από ότι η Ελλάδα. Η Κύπρος, υποστηρίζεται από το διεθνή χρηματοοικονομικό τομέα, θα δεχθεί οφέλη από την ανάκαμψη στη Ρωσία και δεν αντιμετωπίζει τις δημοσιονομικές προκλήσεις της Ελλάδας. «Σαν ο κύπριος εθνικός πρωταθλητής, η Τράπεζα Κύπρου θα υποστηριχθεί από το ελκυστικό μακροοικονομικό περιβάλλον. Επίσης, η τράπεζα δεν έχει σημαντική έκθεση στα ελληνικά ομόλογα ή άλλα σχετικά ζητήματα που δημιουργούν ρίσκο».

Για τα επιτοκιακά περιθώρια σε Κύπρο και Ελλάδα, αναφέρεται ότι βελτιώνονται, ωστόσο ο ανταγωνισμός που ανεβαίνει αναμένεται να τα επηρεάσει. Για τη ρωσική αγορά αναφέρεται ότι οι επισφάλειες έχουν βελτιωθεί.

Η Citigroup αναπροσάρμοσε τις εκτιμήσεις της για να αποτυπωθούν οι χαμηλότερες προβλέψεις από τις αποδόσεις στην Ελλάδα και τη μεγαλύτερη κερδοφορία στη ρωσική αγορά.

Για το 2009, η Citigroup αναμένει ότι η τράπεζα θα πετύχει κέρδη €370 εκ. το 2010 €432 εκ. και το 2011 €498 εκ. Το κέρδος ανά μετοχή εκτιμάται να διαμορφωθεί το 2009 στα €0,62, το 2010 στα €0,72 και το 2011 στα €0,79.

stockwatch.com.cy

No comments:

Share |