Friday, January 22, 2010

GE: Πτώση 19% στα κέρδη δ΄ τριμήνου


GE: Πτώση 19% στα κέρδη δ΄ τριμήνου

Καθαρά κέρδη 3,01 δισ. δολαρίων ή 28 σεντς ανά μετοχή από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, ανακοίνωσε για το δ΄ τρίμηνο η General Electric. Αυτό αντιστοιχεί σε πτώση 19% σε σχέση με τα κέρδη του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.

Στο ίδιο διάστημα τα έσοδα του αμερικανικού κολοσσού υποχώρησαν κατά 10% στα 41,44 δισ. δολάρια. Σε επίπεδο έτους τα έσοδα ανήλθαν στα 157 δισ. δολάρια.

Οι χρεώσεις από αναδιάρθρωση και άλλες επιβαρύνσεις ανήλθαν στα 9 σεντς ανά μετοχή στο δ΄ τρίμηνο, αντισταθμίστηκαν όμως εν μέρει από ευνοϊκές ρυθμίσεις την περίοδο αυτή, όπως η μείωση της φορολογίας για τις εταιρείες του κλάδου.

Στα τέλη του προηγούμενου έτους το ανεκτέλεστο του ομίλου ενισχύθηκε στα 175 δισ. δολάρια.

"Το περιβάλλον της GE έχει βελτιωθεί και διακρίναμε ενθαρρυντικά σημάδια στο τέλος του έτους", δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GE, Jeff Immelt.

"Στο τέταρτο τρίμηνο, οι παραγγελίες για έργα υποδομής αυξήθηκαν κατά 3,7 δισ. δολάρια σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο, στα 22,1 δισ. δολάρια. Μικρή άνοδο σημείωσε το συνολικό ανεκτέλεστο της GE για εξοπλισμό και υπηρεσίες για να φτάσει το επίπεδο-ρεκόρ των 175 δισ. δολαρίων. Ισχυρή παρέμεινε η ζήτηση για υπηρεσίες, καταγράφοντας αύξηση 14%. Η μονάδα Healthcare παρουσίασε σημαντική άνοδο των παραγγελιών και μπαίνει στο 2010 με υψηλότερο ανεκτέλεστο. Τα πάγια που δεν παράγουν κέρδη μειώθηκαν, ενώ οι αθετήσεις πληρωμών από τους πελάτες σταθεροποιήθηκαν".

"Εξακολουθούμε να λειτουργούμε την επιχείρηση με πειθαρχία", δήλωσε ο Immelt, δίνοντας έμφαση στην ρευστότητα της GE από λειτουργικές δραστηριότητες η οποία ανήλθε στα 5,1 δισ. δολάρια στο τρίμηνο και στα 16,6 δισ. δολάρια στο έτος.

capital.gr

No comments:

Share |