Tuesday, January 19, 2010

Buffett: Εξετάζει αύξηση μεριδίου στην Posco


Buffett: Εξετάζει αύξηση μεριδίου στην Posco



Το ενδεχόμενο να αυξήσει το μερίδιο που κατέχει η Berkshire Hathaway στην Posco, την πλέον κερδοφόρα χαλυβουργία της Ασίας, εξετάζει ο κ. Warren Buffett, όπως τονίζει το Bloomberg.

Αυτήν τη στιγμή η Berkshire έχει στην κατοχή της 3,95 εκατ. μετοχές της Posco και "βρίσκεται σε διαδικασία να προχωρήσει σε αύξηση του μεριδίου της", όπως αναφέρεται σε e-mail της χαλυβουργίας από τη Ν. Κορέα.

Παρά το γεγονός ότι η Berkshire δεν θέλησε να σχολιάσει αυτήν την ανακοίνωση, στο παρελθόν ο κ. Buffett έχει τονίσει σε δηλώσεις του πως "θα έπρεπε να έχω αγοράσει μεγαλύτερο μερίδιο της Posco κατά τη διάρκεια του 2009". Σημειώνεται ότι η Berkshire απέκτησε τις μετοχές της Posco έναντι του ποσού των 768 εκατ. δολαρίων, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε στα τέλη Φεβρουαρίου 2009. Μέχρι στιγμής η Posco έχει προσφέρει στον κ. Buffett κέρδη ύψους 1,3 δισ. δολαρίων.

- Μείωση του ποσοστού Buffett σε Berkshire

Παράλληλα, ο κ. Buffett έχει μειώσει το μερίδιό του στην Berkshire στο 24%, βάσει των τελευταίων στοιχείων που έχει δημοσιοποιήσει η εταιρία. Πρόκειται για μία διαδικασία που έχει αρχίσει από το 2006, όταν ο κ. Buffett ξεκίνησε μία από τις μεγαλύτερες φιλανθρωπικές κινήσεις που έχουν ποτέ πραγματοποιηθεί, με προσφορά γι' αυτόν τον σκοπό μετοχών του ομίλου. Το μερίδιό του από 40% το 1996 μειώθηκε στο 32% το 2006 και στο 24% φέτος, μετά και την έκδοση νέων μετοχών της Berkshire, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εξαγορά της Burlington Northern.

euro2day.gr

No comments:

Share |