Tuesday, January 19, 2010

Bernanke: Η Fed θα συνεργαστεί σε έρευνα για την AIG


Bernanke: Η Fed θα συνεργαστεί σε έρευνα για την AIG


Ο πρόεδρος της Federal Reserve, Ben Bernanke δήλωσε σήμερα ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεργαστεί πλήρως με τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου (General Accounting Office) της αμερικανικής κυβέρνησης όσον αφορά πιθανή διερεύνηση της οικονομικής βοήθειας που διέθεσε στην American International Group.

Σε επιστολή του προς το GAO, ο Bernanke υπερασπίστηκε τον ρόλο της κεντρικής τράπεζας στο θέμα της διάσωσης της AIG με 182 δισ. δολ. επισημαίνοντας ότι πιθανή κατάρρευση του ασφαλιστικού ομίλου θα είχε ολέθριες συνέπειες στην ήδη αδύναμη παγκόσμια οικονομία εκείνη την εποχή.

"Η Federal Reserve αποφάσισε να παρατείνει τις πιστώσεις προκειμένου να αποτρέψει το ενδεχόμενο της κατάρρευσης της εταιρείας, κάτι που πολύ πιθανώς θα οδηγούσε σε ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών εν μέσω της ήδη σοβαρής οικονομικής κρίσης", αναφέρει μεταξύ άλλων ο Bernanke στην επιστολή του.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η κεντρική τράπεζα έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα ένα σημαντικό όγκο πληροφοριών σε σχέση με τα δάνεια που έχει διαθέσει στην AIG ενώ παρέχει εβδομαδιαίες και μηνιαίες αναφορές όσον αφορά την οικονομική βοήθεια προς τον όμιλο.

Λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχιζόμενες ερωτήσεις σχετικά με την βοήθεια προς την AIG, ο πρόεδρος της Fed δηλώνει ότι θα συνεργαστεί πλήρως και θα διαθέσει "όλα τα στοιχεία και το προσωπικό που θα χρειαστούν στο πλαίσιο της έρευνας".

capital.gr

No comments:

Share |