Friday, December 4, 2009

Ξεκινά due diligence στην Aspis Bank


Ξεκινά due diligence στην Aspis Bank


Τη διενέργεια due diligence της Aspis Bank ζήτησαν να ξεκινήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφοπλιστής Β. Ρέστης και το fund του εξωτερικού που ενδιαφέρονται για την απόκτηση της τράπεζας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το due diligence αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες με την υποβολή των προσφορών των δύο ενδιαφερομένων και την αξιολόγησή τους από την τράπεζα. Οι προσφορές θα περιλαμβάνουν μόνο τίμημα και όχι επιχειρηματικό σχέδιο.

Tη διαδικασία παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς η Τράπεζα της Ελλάδος και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, οι οποίες θα δώσουν και την έγκρισή τους για την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος της τράπεζας.

Με την έγκριση της μίας από τις δύο προσφορές θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Aspis Bank. Ωστόσο, επειδή το due diligence υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί γύρω στις 18 Δεκεμβρίου, η αύξηση κεφαλαίου θεωρείται πιθανότερο να υλοποιηθεί αμέσως μετά τις γιορτές.

Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες που αφορούν την Aspis Bank δεν επηρεάζονται καθόλου από την πρόθεση της Aspis Holdings (νυν Advantage Capital Holdings), της εταιρείας συμμετοχών του Π. Ψωμιάδη, να πωλήσει όλες τις ασφαλιστικές της συμμετοχές, μεταξύ των οποίων και αυτή στην Commercial Value. Η τελευταία ελέγχει περίπου το 40% της Aspis Bank.

Οσο για τους δύο ενδιαφερόμενους για την Aspis Bank, ο Β. Ρέστης έχει δηλώσει ότι προτίθεται να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Aspis Bank ύψους 120 εκατ. ευρώ, σε ποσοστό 51% καταβάλλοντας ποσό 65 εκατ. ευρώ. Ο έτερος ενδιαφερόμενος, κατά τις πληροφορίες είναι το fund Apollo Alternative Investments, το οποίο έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα σε εξαγορές προβληματικών εταιριών.

capital.gr

No comments:

Share |