Friday, December 4, 2009

Εβδομαδιαία άνοδος 5,6% στο Χ.Α.


Εβδομαδιαία άνοδος 5,6% στο Χ.Α.


Οι έντονες διακυμάνσεις συνεχίστηκαν και την Παρασκευή στο ταμπλό του Χ.Α., όπου τόσο ο Γενικός Δείκτης όσο και -πολύ περισσότερο- οι τράπεζες κατάφεραν να ανακάμψουν από σοβαρές ενδοσυνεδριακές απώλειες.

Σε ποσοστό έως και 2,89% και στα επίπεδα των 2.298 μονάδων βρέθηκε να υποχωρεί ο Γ.Δ. στη διάρκεια των συναλλαγών, με τις τράπεζες να δέχονται σοβαρές πιέσεις στον «απόηχο» της έκθεσης της UBS, με την οποία ο οίκος υποβαθμίζει τιμές-στόχους ελληνικών τραπεζών και προσδιορίζει ως την πιο εύλογη αιτία για την υποαπόδοσή τους το τελευταίο διάστημα τις ανησυχίες για το δημοσιονομικό έλλειμμα.

Το αρνητικό κλίμα οδήγησε σε πτώση έως 4,34% τον τραπεζικό δείκτη, ενώ ενδεικτική είναι η υποχώρηση των Eurobank και ΕΤΕ σε ποσοστό περί του 5% στη διάρκεια των συναλλαγών.

Καταλυτική αποδείχθηκε ωστόσο για την αναστροφή του κλίματος η ανακοίνωση των στοιχείων στις ΗΠΑ που έδειξαν επιβράδυνση των απωλειών θέσεων απασχόλησης και μείωση του ποσοστού ανεργίας το Νοέμβριο.

Τελικά ο Γ.Δ. έκλεισε στο υψηλό ημέρας των 2.383,62 μονάδων, ενισχυμένος 0,71% και μετά από διακύμανση εύρους 3,60%. Σε εβδομαδιαία βάση ο Δείκτης ενισχύθηκε 5,58%.

Σε 260,21 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο ημερήσιος τζίρος, ενώ συνολικά 104 μετοχές στο ταμπλό υποχρεώθηκαν σε απώλειες έναντι 90 που ενισχύθηκαν.

Ο δείκτης των τραπεζών έκλεισε επίσης στο υψηλό ημέρας των 3.048,58 μονάδων, ενισχυμένος 1,32% και παρά την ενδοσυνεδριακή «βουτιά» 4,34%. Τα εβδομαδιαία κέρδη του δείκτη διαμορφώθηκαν σε 7,48%.

capital.gr

No comments:

Share |