Friday, December 4, 2009

ΗΠΑ: Παραμένει στην Citigroup το υπουργείο Οικονομικών


ΗΠΑ: Παραμένει στην Citigroup το υπουργείο Οικονομικών


Η άρνηση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών να πουλήσει το μερίδιο του 34% που κατέχει στην Citigroup Inc. εμποδίζει τα σχέδια της τράπεζας για την αποπληρωμή περίπου 20 δισ. δολ. σε κυβερνητικά κεφάλαια, όπως αναφέρει το Bloomberg News.

Αυτό έχει προκαλέσει εκνευρισμό στα υψηλόβαθμο στελέχη της εταιρείας που δεν είναι σε θέση να προχωρήσουν σε διάθεση μετοχών με στόχο την αποπληρωμή των κυβερνητικών κεφαλαίων μέχρι το υπουργείο να δώσει σαφείς ενδείξεις για τον τρόπο και χρόνο διάθεσης των περίπου 7,7 δισ. μετοχών που βρίσκονται στη κατοχή του, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Στο ενδεχόμενο διάθεσης νέων μετοχών οι επενδυτές θα ήταν διστακτικοί να αγοράσουν καθώς το ενδεχόμενο να ακολουθήσει πώληση μετοχών από το υπουργείο θα οδηγούσε σε πτώση τις τιμές.

Μετά την ανακοίνωση της Bank of America Corp. πως σχεδιάζει να αποπληρώσει 45 δισ. δολ. σε κυβερνητικά κεφάλαια, μένει μόνο η Citigroup από τις μεγάλες τράπεζες υπό αυστηρή κυβερνητική εποπτεία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το τελευταίο τρίμηνο στελέχη της τράπεζας προσπαθούν να πείσουν το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει στην πώληση των μετοχών του. Στη τρέχουσα τιμή η αξίας των μετοχών του υπουργείου διαμορφώνεται σε περίπου 31,2 δισ. δολ.

capital.gr

No comments:

Share |