Friday, December 11, 2009

Μια ανάσα από τα 70 δολάρια το αργό- Πτώση 10% σε επτά ημέρες


Μια ανάσα από τα 70 δολάρια το αργό- Πτώση 10% σε επτά ημέρες

Νέα πτώση σημείωσε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, παρόλο που το δολάριο σήμερα διόρθωσε, και στις κεφαλαιαγορές επικρατεί σχετική αισιοδοξία. Η προοπτική της καθυστέρησης της ανάπτυξης και της αδύναμης ζήτησης, έπληξε για ακόμη μία ημέρα το «μαύρο χρυσό». Τα συμβόλαια του αργού παράδοσης Ιανουαρίου έκλεισαν στα 70,17 δολάρια το βαρέλι, ήτοι πτώση 0,7%, διευρύνοντας στο 10% τις απώλειες των τελευταίων επτά συνεδριάσεων. Το αργό τύπου Brent υποχώρησε κατά 0,6% στα 71,99 δολάρια το βαρέλι.

Μικρή διόρθωση εμφάνισε το δολάριο μετά την εκτόξευση του στα 1,4712 δολάρια ανά ευρώ. Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,4747 δολάρια από το επίπεδο των 1,4726 δολαρίων που έκλεισε αργά προχθές το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,4730 δολάρια. Η υποχώρηση του ευρώ αποδίδεται στο αρνητικό κλίμα που κυριαρχεί αναφορικά με το Χρέος των χωρών της ευρωζώνης μετά την υποβάθμιση της Ελλάδος και της προειδοποίησης που απηύθυνε η Standard & Poors στην Ισπανία. Οι δηλώσεις στήριξης της Ελλάδος στις οποίες προχώρησαν σήμερα Ευρωπαίοι ηγέτες στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στη Βόννη είχαν ως αποτέλεσμα να αμβλυνθούν οι πιέσεις τόσο στο ευρώ και κυρίως στα κρατικά ομόλογα των χωρών της περιφέρειας.

reporter.gr

No comments:

Share |