Monday, November 9, 2009

Northrop: Προχωρά στην πώληση της TASC έναντι $1,65 δισ.

Northrop: Προχωρά στην πώληση της TASC έναντι $1,65 δισ.


Στην πώληση της θυγατρικής TASC στις επενδυτικές εταιρείες General Atlantic και η Kohlberg Kravis Roberts & Co, έναντι 1,65 δισ. δολαρίων προχωρά η Northrop, σύμφωνα με όσα αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η Northrop ανέθεσε πριν λίγους μήνες σε επενδυτικές τράπεζες την πώληση της θυγατρικής, η οποία συμβουλεύει κυβερνητικές στρατιωτικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα την εκδήλωση ενδιαφέροντος από αρκετές επενδυτικές εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων.

Οι δραστηριότητες της TASC έχουν να κάνουν με την πώληση μηχανολογικών συστημάτων και υπηρεσιών ανάλυσης αποστολών στον αμερικανικό στρατό, τις μυστικές υπηρεσίες, στις ομοσπονδιακές κυβερνήσεις και στην εμπορική βιομηχανία.

Η Northrop αγόρασε την TASC το 2001, στο πλαίσιο της εξαγοράς ύψους 5 δισ. δολαρίων της Litton Industries. Η TASC, η οποία ιδρύθηκε το 1966 από μηχανολόγους του M.I.T. Διαθέτει περίπου 5.000 άτομα προσωπικό.

Το deal χρηματοδοτείται με συνδυασμό μετοχών και ανάληψης χρεών. Σχεδόν η μισή αξία της συναλλαγής αποτελείται από μετοχές, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο θέμα.

capital.gr

No comments:

Share |