Monday, November 9, 2009

Σε νέο ιστορικό υψηλό, πάνω από τα $1.100 έκλεισε ο χρυσός


Σε νέο ιστορικό υψηλό, πάνω από τα $1.100 έκλεισε ο χρυσός


Σε νέο ιστορικό υψηλό ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας η τιμή του χρυσού, σημειώνοντας διαδοχικά ρεκόρ στη διάρκεια της ημέρας, εν μέσω υποχώρησης του δολαρίου σε χαμηλό 15 μηνών.

Αναλυτικότερα, η τιμή του πιο ενεργού συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου, ενισχύθηκε κατά 5,7 δολάρια στα 1.101,4 δολάρια ανά ουγγιά, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα βρέθηκε να ενισχύεται έως και τα 1.111,7 δολάρια ανά ουγγιά.

Παράλληλα, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Νοεμβρίου έκλεισε υψηλότερα κατά 5,7 δολάρια στα 1.100,8 δολάρια ανά ουγγιά, που αποτελεί επίπεδο ρεκόρ για συμβόλαιο ενός μηνός.

Υπενθυμίζεται ότι η κεντρική τράπεζα της Ινδίας αγόρασε την περασμένη εβδομάδα 200 μετρικούς τόνους χρυσού από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έναντι 6,7 δισ. δολ. Η Ινδία κατέχει πλέον 557,7 τόνους χρυσού στα αποθέματα της, και βρίσκεται στην 10η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, πίσω από την Ρωσία με 568,4 τόνους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού.

Τα αποθέματα χρυσού στο SPDR Gold Trust της Νέας Υόρκης, που αποτελεί το μεγαλύτερο ETF χρυσού στον κόσμο, έφτασαν την περασμένη εβδομάδα τους 1.108,34 μετρικούς τόνους.

capital.gr

No comments:

Share |