Monday, November 9, 2009

MIG: Στις 4 Ιανουαρίου λήγει η option για Ολυμπιακή - Στα 38 εκατ η εισφορά


MIG: Στις 4 Ιανουαρίου λήγει η option για Ολυμπιακή - Στα 38 εκατ η εισφορά

Εως τις 4 Ιανουαρίου δίνει η MIG προθεσμία στην κυβέρνηση αν επιθυμεί να αποκτήσει ποσοστό στην νέα Ολυμπιακή, να εκδηλώσει ενδιαφέρον καθώς σε αντίθετη περίπτωση η option που έχει δώσει στο δημόσιο θα πάψει να ισχύει υποστηρίζει κορυφαία πηγή στον όμιλο.
Σημειώνεται ότι το κυβερνόν κόμμα προεκλογικώς είχε αναφέρει ότι θα ήθελε να αποκτήσει μετοχική συμμετοχή στην νέα ολυμπιακή και η πλευρά της MIG είχε αναφέρει ότι δεν θα ήταν αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Μέχρι τώρα πάντως θέμα ενδιαφέροντος του ελληνικού δημοσίου προς την MIG για την Ολυμπιακή, δεν έχει εκδηλωθεί και είναι ενδεχόμενο τελικά το κράτος να μην εμπλακεί μετοχικά στην νέα Ολυμπιακή. Σημειώνεται ότι αν υπάρξει μετοχική εμπλοκή το κράτος δεν θα έχει λόγο στο management αλλά θα παρεμβαίνει μόνο σε θέματα εθνικού ή στρατηγικού ενδιαφέροντος. Θεωρητικά θα μπορούσε να αποκτήσει ένα ποσοστό έως 30% περίπου.

Στα 38 εκατ ευρώ η εισφορά

Περίπου 38 εκατ ευρώ θα καταβάλλει ο όμιλος της Marfin Investment Group και Marfin Popular Bank στο ελληνικό δημόσιο στο πλαίσιο της εισφοράς. Σημειώνεται ότι η έκτακτη εισφορά θα βαρύνει εφάπαξ τα κέρδη του 2009 καθώς η Marfin δεν θα κάνει χρήση της 8μηνης εξόφλησης. Προφανώς και τα αποτελέσματα της MIG θα επιβαρυνθούν από την έκτακτη εισφορά.

Δεν ενδιαφέρεται για τον Σκαραμαγκά

Ο όμιλος της Marfin δεν ενδιαφέρεται για τον Σκαραμαγκά αναφέρει πηγή στην MIG. To τελευταίο διάστημα είχαν αναφερθεί σενάρια περί εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την MIG στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Ομως τέτοιο ενδιαφέρον δεν έχει εκδηλωθεί και ούτε υπάρχει σχεδιασμός εμπλοκής της MIG στις εξελίξεις περί των ναυπηγείων.

reporter.gr

No comments:

Share |