Friday, October 16, 2009

Βγενόπουλος: Πάνω από όλα το κοινωνικό συμφέρον


Βγενόπουλος: Πάνω από όλα το κοινωνικό συμφέρον

Η Marfin Investment Group (MIG) «θα συνεχίσει να βάζει το κοινωνικό συμφέρον πάνω από το βραχυχρόνιο επιχειρηματικό συμφέρον όσο διαρκεί η οικονομική κρίση» δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του Ομίλου Ανδρέας Βγενόπουλος κατά την τελετή επίσημης έναρξης της λειτουργίας της νέας εταιρείας, Οlympic Air.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Βγενόπουλος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, σημειώνοντας, πως ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε στηρίξει την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής αγνοώντας μικροπολιτικά συμφέροντα.

Ευχαρίστησε επίσης τους πρώην υπουργούς της κυβέρνησης της ΝΔ, Μεταφορών, Κωστή Χατζηδάκη και Ευρυπίδη Στυλιανίδη, Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου και Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

Επεσήμανε δε ότι το κατόρθωμα της Olympic Air δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την συμπαράσταση και τη σκληρή δουλειά των πέντε χιλιάδων εργαζομένων της, «πολλοί από τους οποίους προέρχονται από την παλαιά Ολυμπιακή, οι οποίοι απαρνήθηκαν προνόμια, αργομισθίες και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις για να ενταχθούν στη νέα εταιρεία».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αντώνης Σιμιγδαλάς υπογράμμισε ότι η Olympic Air αποτελεί μια αξιόπιστη και φιλική προς τον πολίτη εταιρεία που θα πετάει σε όλη την Ελλάδα.

Όπως ανέφερε, υποβλήθηκαν αρχικά 43.000 αιτήσεις που οδήγησαν στην επιλογή των 5.000 εργαζομένων. Λίγες μέρες μετά την έναρξη της λειτουργίας της, σήμερα, η Olympic Air πραγματοποιεί 180 πτήσεις ημερησίως σε 51 προορισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταφέροντας περισσότερους από 10.000 επιβάτες, με ένα στόλο 24 αεροσκαφών.

Στόχος της εταιρείας είναι την άνοιξη του 2010, να διαθέτει στόλο 32 αεροπλάνων από τα οποία τα περισσότερα θα είναι καινούργια ή με ελάχιστα χρόνια πτήσης.

Στην τελετή παραβρέθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου.

stockwatch.com.cy

No comments:

Share |