Friday, October 16, 2009

Morgan Stanley: Νέες τιμές-στόχοι για τέσσερις ελληνικές τράπεζες


Morgan Stanley: Νέες τιμές-στόχοι για τέσσερις ελληνικές τράπεζες


Προτιμώμενη τράπεζα από τις ελληνικές παραμένει η Alpha Bank για την Morgan Stanley, ενώ παράλληλα ο οίκος υποβαθμίζει τη σύσταση για την Εθνική, αναβαθμίζει τη σύσταση για την Eurobank και διατηρεί σύσταση για Τράπεζα Πειραιώς, σε έκθεση με ημερομηνία 15 Οκτωβρίου 2009.

Αναλυτικά, η Morgan Stanley διατηρεί σύσταση “overweight” για την Alpha Bank και αυξάνει την τιμή-στόχο στα 15,5 ευρώ καθώς εκτιμά ότι η τράπεζα θα επωφεληθεί από την πορεία ανάκαμψης του κλάδου, λόγω της έκθεσής της σε επιχειρηματικά δάνεια, της χρηματοδοτικής της θέσης και του γεγονότος ότι επηρεάστηκε αρνητικά από τον ανταγωνισμό στα επιτόκια καταθέσεων στο δ΄ τρίμηνο του 2008.

Αναφορικά με την Eurobank ο οίκος εκτιμά ότι θα εμφανίσει επιδείνωση της ποιότητας των παγίων της στα επόμενα τρίμηνα, ωστόσο “βλέπει” πιο θετικά την κεφαλαιακή της θέση ενώ διατηρεί λιγότερο “bearish” διάθεση για ορισμένες λειτουργίες της στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, όπως στην Πολωνία, γεγονός που επιτρέπει να εστιάσει στις μακροπρόθεσμες προοπτικές κερδών. Η Morgan Stanley αναβαθμίζει τη σύσταση σε “overweight” από “underweight” και δίνει τιμή-στόχο 13,5 ευρώ, από 7 ευρώ.

Εξάλλου, η Morgan Stanley υποβαθμίζει τη σύσταση για την ΕΤΕ σε “equalweight” από “overweight” ενώ αυξ΄ναει την τιμή-στόχο στα 27 ευρώ. Ο οίκος θεωρεί ότι η αγορά υπερεκτιμά τις προοπτικές αύξησης των περιθωρίων ενώ σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα η αγορά υποτιμά το κόστος κινδύνου των λειτουργιών της ΕΤΕ στην Τουρκία και συνεπώς υπερεκτιμά την διατηρησιμότητα της απόδοσης ιδίων κεφαλαίων της τράπεζας.

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η λιγότερο προτιμώμενη τράπεζα για τη Morgan Stanley η οποία διατηρεί σύσταση “equalweight” και δίνει νέα τιμή-στόχο στα 11 ευρώ, αναφέροντας ότι το βασικό πρόβλημα της τράεπζας είναι η σχετικά χαμηλή κερδοφορία του δανειακού της χαρτοφυλακίου.

capital.gr

No comments:

Share |