Friday, October 16, 2009

Citigroup: Εξετάζει IPO στη Βραζιλία


Citigroup: Εξετάζει IPO στη Βραζιλία


ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ (Dow Jones) – Η Citigroup Inc. (C) εξετάζει το ενδεχόμενο αρχικής δημόσιας προσφοράς στο χρηματιστήριο του Σάο Πάολο για τη μονάδα της στη Βραζιλία, όπως αναφέρει η εφημερίδα Valor Economico.

Η εφημερίδα, η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές κοντά στην υπόθεση, σημειώνει ότι τα σχέδια της τράπεζας βρίσκονται ακόμα σε αρχικά στάδια.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο δημόσιας προσφοράς για ολόκληρη τη μονάδα της Λατινικής Αμερικής, που περιλαμβάνει τις Citibank SA, τη μονάδα της Citigroup στη Βραζιλία και τη μεξικανική μονάδα Banamex.

"Η τράπεζα δεν σχολιάζει φήμες τις αγοράς", δήλωσε εκπρόσωπος της Citibank SA.

Η Citibank SA αποτελεί την 10η μεγαλύτερη τράπεζα στην Βραζιλία με βάση τα πάγια που ανήλθαν στα 42 δισ. ρεάλ (24,7 δισ. δολ.) στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, σύμφωνα με την κατάταξη της κεντρικής τράπεζας της Βραζιλίας.

Μια πιθανή δημόσια εγγραφή έρχεται σε μια εποχή έντονου ενδιαφέροντος από ξένους επενδυτές για επενδύσεις στην Βραζιλία, περιλαμβανόμενου του τραπεζικού τομέα.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η Banco Santander Brasil SA (SANB11.BR), η μονάδα της ισπανικής τράπεζας Banco Santander SA (STD, SAN.MC) στην Βραζιλία, άντλησε 14,1 δισ. ρεάλ από τη δημόσια εγγραφή της. Ήταν η μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή στον κόσμο μέχρι σήμερα για το 2009.

capital.gr

No comments:

Share |