Tuesday, October 27, 2009

Μια «ανάσα» από τα 80 δολάρια το αργό


Μια «ανάσα» από τα 80 δολάρια το αργό

Με κέρδη έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς οι εκτιμήσεις ότι τα αποθέματα βενζίνης θα δείξουν υποχώρηση την εβδομάδα που μας πέρασε, υπερτέρησαν των πιέσεων που άσκησε η ανάκαμψη του δολαρίου ενδοσυνεδριακά.
Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του αργού ενισχύθηκαν κατά 1% στα 79,55 δολάρια το βαρέλι, διευρύνοντας τα κέρδη από την αρχή της χρονιάς στο 76%.

Αύριο ανακοινώνονται από το Αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας τα αποθέματα πετρελαίου της προηγούμενης εβδομάδας, για τα οποία οι αναλυτές «βλέπουν» ανοδο 1,5 εκατ. βαρελιών στα αποθέματα αργού και πτώση 1 εκατ. βαρελιών στα αποθέματα βενζίνης, μέγεθος που δείχνει σταδιακή αποκατάσταση της λιανικής ζήτησης στα προϊόντα του αργού.

ΟΠΕΚ: Βλέπει αύξηση της παραγωγής εάν το αργό φτάσει τα 100 δολ.

Σε αύξηση της παραγωγής ενδέχεται να προχωρήσει ο ΟΠΕΚ σε περίπτωση που η τιμή του πετρελαίου «αγγίξει» τα 100 δολάρια το βαρέλι. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο πρόεδρος του καρτέλ Ζοζέ Μποτέλιο ντε Βασκονσέλος, ο οποίος είναι και υπουργός Πετρελαίου της Αγκόλας, δήλωσε ότι «μια ισορροπημένη τιμή είναι πάντα καλύτερη».

Ακόμη, τόνισε ότι «τόσο οι παραγωγοί όσο και οι καταναλωτές είναι ικανοποιημένοι με επίπεδα τιμών μεταξύ 75 και 80 δολαρίων το βαρέλι», ενώ πρόσθεσε ότι η εκτίναξη της τιμής στα 100 δολάρια το βαρέλι θα καταστήσει αναπόφευκτη την αύξηση της προσφοράς, καθώς «είναι αναγκαία η διατήρηση της ισορροπίας».

reporter.gr

No comments:

Share |