Saturday, September 12, 2009

MIG: Στρατηγική επέκτασης από τη Singular Logic

MIG: Στρατηγική επέκτασης από τη Singular Logic

H γεωγραφική επέκταση, η ανάπτυξη νέου λογισμικού, η ενδυνάμωση των δραστηριοτήτων στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και της ψηφιακής σήμανσης αποτελούν τους πυλώνες της στρατηγικής της Singular Logic η οποία οδεύει ολοταχώς για την έξοδό της από τη Σοφοκλέους.

Οπως αναφέρεται στο πληροφοριακό δελτίο της υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης της MIG Technology Holdings για την εξαγορά της Singular Logic,η οποία ξεκινά στις 15 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 13 Οκτωβρίου, ακόμη και εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης η εταιρεία θα αναζητά την επέκταση των δραστηριοτήτων της καθώς σε τέτοιες περιόδους εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν σημαντικές ευκαιρίες, μέσα από τις συνεχιζόμενες αλλαγές στην αγορά της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών.

Στο πληροφοριακό δελτίο τονίζεται ότι η ΜΙG δεν σχεδιάζει να προβεί σε μεταβολή της πολιτικής διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού του ομίλου ούτε σε μεταβολή των όρων απασχόλησης του προσωπικού και των στελεχών του.

Η υποβολή της Δημόσιας Πρότασης για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Εταιρείας αποσκοπεί και στην εξασφάλιση επαρκούς ποσοστού συμμετοχής στην Εταιρεία (τουλάχιστον το 95% του μετοχικού της κεφαλαίου), έτσι ώστε να δύναται να ζητήσει τη διαγραφή των μετοχών της από το Χ.Α.

Η απόφαση για τη διαγραφή των μετοχών βασίζεται στο γεγονός ότι η μετοχή της εταιρείας στο Χ.Α. εμφανίζει, επί μακρό χρονικό διάστημα, χαμηλή εμπορευσιμότητα, ενώ το κόστος που συνεπάγεται η παραμονή της στο Χ.Α. υπερκαλύπτει το όποιο όφελος για την εταιρεία. Υπενθυμίζεται ότι το τίμημα που έχει αποφασισθεί διαμορφώνεται στα 3,08 ευρώ ανά μετοχή.

naftemporiki

No comments:

Share |