Saturday, September 12, 2009

Πάνω από προσδοκίες η δημόσια εγγραφή της MCC

Πάνω από προσδοκίες η δημόσια εγγραφή της MCC

Η δεύτερη μεγαλύτερη αρχική δημόσια εγγραφή στον κόσμο από τις αρχές του έτους αυτή της Metallurgical Corp of China στο χρηματιστήριο της Σαγκάης.

Ποσό που ανέρχεται μέχρι και τα 5,3 δισ. δολάρια αναμένεται να συγκεντρώσει από την αρχική δημόσια εγγραφή της στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης η Metallurgical Corp of China (MCC), η μεγαλύτερη μεταλλουργική εταιρεία της Κίνας.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη αρχική δημόσια εγγραφή στον κόσμο από τις αρχές του έτους, η οποία υπερκαλύφθηκε κατά 91 φορές, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η Metallurgical Corp. συγκέντρωσε 18,97 δισ. γιουάν (2,78 δισ. δολάρια) από την προσφορά μετοχών κατηγορίας Α, πωλώντας συνολικά 3,5 δισ. μετοχών σε τιμή 5,42 γιουάν ανά μετοχή.

Παράλληλα, επιδιώκει τη συγκέντρωση μέχρι και 2,51 δισ. δολαρίων σε αρχική δημόσια εγγραφή στο Χονγκ Κονγκ, πωλώντας μετοχές σε τιμή μεταξύ 79 με 88 σεντ.

Η εταιρεία σχεδιάζει να διαθέσει τα έσοδα από τη διπλή δημόσια εγγραφή για τη χρηματοδότηση μεταλλευτικών έργων σε Αφγανιστάν και Παπούα Νέα Γουινέα, όπως και για την αγορά εξοπλισμού για κατασκευαστικά έργα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρες πηγές, οι μετοχές της Metallurgical Corp of China αναμένεται να πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης στις 21 Σεπτεμβρίου.

Και από την υπερκάλυψη της αρχικής δημόσιας εγγραφής, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι μετοχές της ενδεχομένως να ενισχυθούν στα 7,5 γιουάν κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής τους.

naftemporiki

No comments:

Share |