Saturday, September 12, 2009

Πάλι κοντά στα 69 δολάρια το αργό- Πτώση 3,7%

Πάλι κοντά στα 69 δολάρια το αργό- Πτώση 3,7%

Τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων σημείωσε το αργό, ύστερα από την αποτυχημένη προσπάθεια να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 72,90 δολάρια, το οποίο και αποτέλεσε το υψηλότερο επίπεδο από την αρχή του μήνα.
Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου του αργού υποχώρησαν κατά 3,7% στα 69,28 δολάρια, σημειώνοντας κέρδη σε επίπεδο εβδομάδας της τάξεως του 1,9%, ενώ από την αρχή του έτους διεύρυνε τα κέρδη του στο 55%. Τα αντίστοιχα συμβόλαια τύπου brent ενισχύθηκαν κατά 3,3% στα 67,58 δολάρια το βαρέλι.

Από την άλλη πλευρά, το δολάριο σημείωσε νέα χαμηλά έναντι των ανταγωνιστικών του νομισμάτων, με τη μεγαλύτερη πτώση να τη σημειώνει έναντι του γιεν. Αναλυτικά, το δολάριο υποχωρεί 2,1% έναντι των έξι βασικότερων νομισμάτων παγκοσμίως.

Σημαντικά αρνητική επίδραση στην εξέλιξη της σημερινής συνεδρίασης ήταν και η χθεσινή απόφαση των μελών του ΟΠΕΚ να διατηρήσουν αμετάβλητη την παραγωγή του πετρελαίου, γεγονός που εκλήφθηκε ως αρνητική εκτίμηση για την πορεία της ζήτησης. Για την επόμενη εβδομάδα, οι αναλυτές, πιστεύουν ότι θα σημειώσουν απώλειες, καθώς αναμένεται ανοδος των αποθεμάτων.

reporter.gr

No comments:

Share |