Tuesday, September 29, 2009

«Στάση αναμονής» για το αργό


«Στάση αναμονής» για το αργό

Σχεδόν σταθεροποιητικά κινήθηκε σήμερα το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, στον απόηχο της αναμονής της αυριανής ανακοίνωσης των αποθεμάτων της περασμένης εβδομάδας από το αρμόδιο υπουργείο των ΗΠΑ. Μεικτές τάσεις δημιούργησαν και τα αμφίσημα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την αμερικανική κυβέρνηση. Ειδικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου του αργού υποχώρησαν κατά 0,2% στα 66,71 δολάρια το βαρέλι, από 66,84 δολάρια χθες.Τα αντίστοιχα συμβόλαια του πετρελαίου τύπου brent υποχώρησαν κατά 0,7% στα 64,86 δολάρια το βαρέλι.

Οι αναλυτές αναμένουν νέα αύξηση των αποθεμάτων του αργού της εβδομάδας που έληξε στις 25 Σεπτεμβρίου κατά 2,1 εκατ. βαρέλια, ενώ τα διυλισμένα αποθέματα αναμένεται να σημειώσουν πτώση.

Στο -13,3% βρέθηκε ο δείκτης τιμών κατοικιών S&P/Case Shiller 20 για το μήνα Ιούλιο σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν πτώση της τάξεως του 14,3%. Κατά το μήνα Ιούνιο, ο δείκτης τιμών κατοικιών υποχώρησε κατά 15,4%. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης σημείωσε άνοδο κατά 1,6% τον Ιούλιο για τρίτο συνεχόμενο μήνα. «Τα στοιχεία αποδεικνύουν τη σταθεροποίηση των εθνικών τιμών κατοικιών», δηλώνει ο David Blitzer της S&P.

Ακόμη, υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη το Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αρμόδιο Υπουργείο, καθώς διαμορφώθηκε στις 53,1 μονάδες, από 54,5 μονάδες τον Αύγουστο, ανατρέποντας την άνοδο των επτά μονάδων που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.

Οι καταναλωτές παραμένουν επιφυλακτικοί για την πορεία των εισοδημάτων τους και της οικονομίας στο άμεσο μέλλον, παρατηρούν οι αναλυτές, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους για την επικείμενη περίοδο διακοπών των Χριστουγέννων, όταν και παραδοσιακά η κατανάλωση ανεβαίνει. Σημειώνεται εδώ ότι οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο στις 57 μονάδες.

reporter.gr

No comments:

Share |