Tuesday, September 29, 2009

Γερμανία: Επέκταση του ΑΕΠ κατά 0,7% αναμένει το DIW το γ΄ τρίμηνο

Γερμανία: Επέκταση του ΑΕΠ κατά 0,7% αναμένει το DIW το γ΄ τρίμηνο


ΒΕΡΟΛΙΝΟ (Dow Jones) – Με ρυθμό 0,7% αναμένει να επεκταθεί το τρίτο τρίμηνο η γερμανική οικονομία το οικονομικό think-tank DIW μειώνοντας την προηγούμενη εκτίμηση του 0,8% επικαλούμενο την εξασθένιση του κλάδου των υπηρεσιών.

Ωστόσο, το DIW αναμένει τα στοιχεί της περιόδου Ιουλίου – Σεπτεμβρίου να εμφανίσουν βελτίωση της οικονομίας.

“Η ανάκαμψη του ΑΕΠ θα ανακτήσει το ρυθμό του το τρίτο τρίμηνο,” σημειώνει σε ανακοίνωση ο οικονομολόγος του DIW, Stefan Kooths.

Ωστόσο “τα θετικά νέα δεν πρέπει να μας παραπλανήσουν. Έπειτα από τη σημαντική κάμψη κατά τη διάρκεια της κρίσης, η οικονομική δραστηριότητα εξακολουθεί να βρίσκεται του βιομηχανικού κλάδου εξακολουθεί να βρίσκεται σε επίπεδα προ δεκαετίας,” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Kooths.

Η μικρή μείωση των εκτιμήσεων για το τρίτο τρίμηνο οφείλεται στη αδύναμη ανάπτυξη των κλάδων λιανικής, catering και μεταφορών.

Ο κατασκευαστικός κλάδος προβλέπεται πως θα συρρικνωθεί κατά 0,3% το ίδιο τρίμηνο καθώς οι δημόσιες επενδύσεις δεν ήταν επαρκής ώστε να αντισταθμίσουν την υποχώρηση των εταιρικών και ιδιωτικών κατασκευών.

Το DIW αναφέρει πως θα παρουσιάσει τις νέες εκτιμήσεις για το 2009 και το 2010 για τη γερμανική οικονομία στις 12 Οκτωβρίου. Τον περασμένο μήνα είχε προβλέψει πως η οικονομία θα συρρικνωθεί το 2009 σε ποσοστό μικρότερο του 5%, το οποίο αναμένει η κυβέρνηση.

capital.gr

No comments:

Share |