Tuesday, September 29, 2009

Barclays: Επιβεβαιώνει την εξαγορά μονάδας της Citi στην Πορτογαλία


Barclays: Επιβεβαιώνει την εξαγορά μονάδας της Citi στην Πορτογαλία


Την εξαγορά των δραστηριοτήτων πιστωτικών καρτών της Citigroup στην Πορτογαλία επιβεβαίωσε η Barclays με σημερινή της ανακοίνωση, καθώς συνεχίζει να εστιάζει στην επέκταση της εκτός της Μ. Βρετανίας.

Όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η Barclays αποκτά περίπου 400 χιλ. λογαριασμούς πιστωτικών καρτών που ανέρχονται σε σχεδόν 644 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η τράπεζα δεν γνωστοποίησε το ποσό που θα καταβάλει για την συναλλαγή. Δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε ότι το ποσό θα είναι μικρότερο των 100 εκατ. δολαρίων, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στο θέμα.

Η Barclays διαθέτει αυτή την περίοδο πάνω από 130 υποκαταστήματα στην Πορτογαλία, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays Global Retail and Commercial Banking, Frits Seegers δήλωσε ότι η εξαγορά θα καταστήσει την Barclays έναν από τους πέντε μεγαλύτερους παίκτες στην αγορά πιστωτικών καρτών της χώρας.

“Με τη συγκεκριμένη εξαγορά πραγματοποιούμε ένα σημαντικό βήμα στις λειτουργίες μας, αυξάνοντας σημαντικά την πελατειακή βάση της Barclays Portugal ενώ δίδονται εκτεταμένες ευκαιρίες cross selling”, συμπλήρωσε.

capital.gr

No comments:

Share |