Saturday, August 8, 2009

Βρετανία: Σε επίπεδα- ρεκόρ οι χρεοκοπίες ιδιωτών και επιχειρήσεων

Βρετανία: Σε επίπεδα- ρεκόρ οι χρεοκοπίες ιδιωτών και επιχειρήσεων

Μπορεί τα μακροοικονομικά στοιχεία να αποκαλύπτουν ότι η οικονομία της Βρετανίας είναι κοντά στην ανάκαμψη, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις της χώρας όμως εξακολουθούν να αισθάνονται τις επιπτώσεις της κρίσης.

Το τρίμηνο Απριλίου- Ιουνίου οι χρεοκοπίες ιδιωτών και επιχειρήσεων σε Αγγλία και Ουαλία εκτινάχθηκαν σε επίπεδα- ρεκόρ. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών ο αριθμός των εταιρειών, που τέθηκαν σε καθεστώς εκκαθάρισης, αυξήθηκε 39,1% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008 στις 5.055.

Παράλληλα 33.073 ιδιώτες-25% περισσότεροι από πέρυσι- οδηγήθηκαν στη χρεοκοπία. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό χρεοκοπιών από το 1960, όταν άρχισε η συγκέντρωση τέτοιων στοιχείων. Οι προβλέψεις των οικονομολόγων είναι κάθε άλλο παρά αισιόδοξες.

«Είναι πολύ πιθανό οι χρεοκοπίες ιδιωτών να συνεχίσουν να αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς, ακόμη και αν η οικονομία επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το τρίτο τρίμηνο» τόνισε στο Reuters ο Χάουαρντ Άρτσερ, οικονομολόγος του Global Insight.

naftemporiki

No comments:

Share |