Saturday, August 8, 2009

Γερμανία: Άνοδος των πτωχεύσεων κατά 15% το Μάιο

Γερμανία: Άνοδος των πτωχεύσεων κατά 15% το Μάιο


ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones) – Συνολικά 2.663 γερμανικές επιχειρήσεις κατέθεσαν αίτηση πτώχευσης το Μάιο, αριθμός αυξημένος κατά 15%σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Ο αριθμός των προσωπικών πτωχεύσεων επίσης σημείωσε άνοδο για να διαμορφωθεί στις 7.493, αν και αυτό αντιπροσωπεύει άνοδο μόλις 0,4% από το Μάιο του 2008.

Η αύξηση των πτωχεύσεων δείχνει χειρότερα όταν εκφράζεται σε όρους μεγέθους αντί σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Το συνολικό ποσό των απαιτήσεων στις καταχωρημένες πτωχεύσεις ανήλθε στα 6,7 δισ. ευρώ από 2,6 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων πέντε μηνών του 2009, συνολικά 13.354 εταιρείες έχουν καταθέσει αίτηση πτώχευσης. Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία, η σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους ήταν δύσκολη λόγω της καθυστέρησης στην καταγραφή των πτωχεύσεων στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Χωρίς να περιλαμβάνεται η συγκεκριμένη περιοχή, οι εταιρικές πτωχεύσεις σημείωσαν άνοδο 13% σε σχέση με τους πρώτους πέντε μήνες του 2009, ενώ οι προσωπικές πτωχεύσεις υποχώρησαν κατά 3,5%.

capital.gr

No comments:

Share |