Thursday, July 16, 2009

Συγχωνεύονται Porsche-Volkswagen;

Συγχωνεύονται Porsche-Volkswagen;


Συμφωνία επί της αρχής για συγχώνευση με την Volkswagen σύναψε η Porsche, αναφέρει σήμερα πληθώρα γερμανικών δημοσιευμάτων. Κάτι λιγότερο από το 50% των δραστηριοτήτων της προβληματικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα περιέλθει στην Volkswagen.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, οι οικογένειες Porsche και Piech εξετάζουν “πακέτο” μέτρων με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή μείωση του χρέους της αυτοκινητοβιομηχανίας που ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ. Η πώληση παγίων αξίας έως 4 δισ. ευρώ στην Volkswagen, σε συνδυασμό με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Porsche κατά 5 δισ. ευρώ αλλά και την πώληση μετατρέψιμων σε μετοχές της VW δικαιωμάτων συνιστούν την πιθανή λύση στο πρόβλημα χρέους.

“Η Porsche θα γίνει brand της VW”, αναφέρει ο αναλυτής Heino Ruland. Ο ίδιος δεν αποκλείει πιέσεις στη μετοχή της Volkswagen βραχυπρόθεσμα.

Είναι πιθανό ότι τόσο η Qatar Investment Authority, όσο και οι ιδιοκτήτες θα διοχετεύσουν ρευστό στην Porsche προς ενίσχυση του ισολογισμού της. "Όλα είναι ανοιχτά, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση", αναφέρει ανώνυμη πηγή, κοντά στους ιδιοκτήτες.

capital.gr

No comments:

Share |