Thursday, July 16, 2009

Κατάλογο τιμών για είδη ευρείας κατανάλωσης στις παραλίες εξέδωσε ο ΚΟΤ

Κατάλογο τιμών για είδη ευρείας κατανάλωσης στις παραλίες εξέδωσε ο ΚΟΤ

Λευκωσία: Κατάλογο με τις τιμές που προσφέρονται για είδη ευρείας κατανάλωσης, σε 163 διαφορετικές παραλιακές επιχειρήσεις σε όλες τις παραλιακές περιοχές της ελεύθερης Κύπρου, έχει καταρτίσει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ), στο πλαίσιο της προσπάθειας ενημέρωσης των καταναλωτών αναφορικά με τις τιμές ορισμένων ειδών ευρείας κατανάλωσης σε παραλιακά κέντρα αναψυχής και τουριστικά καταλύματα.

Για να δείτε τον κατάλογο κάντε κλικ εδώ

Σε σημερινή του ανακοίνωση, ο ΚΟΤ προτρέπει τους καταναλωτές ''να αξιοποιούν τις πληροφορίες που τους προσφέρει ο κατάλογος με τις τιμές των τουριστικών καταλυμάτων και με την ορθή καταναλωτική συμπεριφορά τους να βοηθήσουν στην συγκράτηση των τιμών σε λογικά επίπεδα''.

Αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στον κατάλογο είναι καταταγμένες από τον ΚΟΤ και οι τιμές που αναφέρονται περιλαμβάνονται στους τιμοκαταλόγους της κάθε επιχείρησης που είναι εγκεκριμένοι από τον Οργανισμό.

Προσθέτει ότι με βάση τις πρόνοιες της περί Κέντρων Αναψυχής Νομοθεσίας, οι κατάλογοι αυτοί θα πρέπει να είναι αναρτημένοι σε περίοπτο μέρος για ενημέρωση των πελατών, και για κάθε υπηρεσία που προσφέρεται πρέπει να δίδεται στον καταναλωτή αναλυτικός λογαριασμός.

Ο ΚΟΤ αναφέρει επίσης ότι οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν λεπτομερώς για τις τιμές των βασικών ειδών ευρείας κατανάλωσης σε τουριστικά/παραλιακά κέντρα αναψυχής από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.mcit.gov.cy (Τελευταία Νέα).

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών ή με τον ΚΟΤ.


philenews.com

No comments:

Share |