Tuesday, June 2, 2009

Μπουλούτας: Οριστική η απόφαση για MPB

Μπουλούτας: Οριστική η απόφαση για MPB



Οριστική και αμετάκλητη είναι η απόφαση του ομίλου Marfin να μεταφέρει την έδρα στην Ελλάδα και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία συγχώνευσης, τόνισε πριν από λίγο ο Διευθύνων Σύμβουλός της τράπεζας, Ευθύμιος Μπουλούτας. «Τα ΔΣ των ομίλων Marfin Egnatias και Marfin Popular Bank», είπε, «έχουν ανακοινώσει την έναρξη διαδικασίας συγχώνευσης όποτε εμμένουμε σε αυτό που έχουμε ανακοινώσει». Πρόσθεσε πως περισσότερες εξηγήσεις θα δώσει στις 11 Ιουνίου στη βουλή ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Ανδρέας Βγενόπουλος ο οποίος κλήθηκε επί τούτου.

Όσον αφορά τα μηνύματα που λαμβάνουν από τους μετόχους, είπε ότι οι μέτοχοι που αντιλαμβάνονται ότι ο Όμιλος πρέπει να μεγαλώσει, βλέπουν την ταχύτητα που έχει μεγαλώσει και καταλαβαίνουν ότι η μεγέθυνση του Ομίλου περνά από τη μεταφορά της έδρας. Επομένως πάρα πολλοί μέτοχοι αισθάνονται θετικά και συσπειρώνονται γύρω από το διοικητικό συμβούλιο, σημείωσε.

Εξηγώντας τη διαδικασία συγχώνευσης, είπε ότι απαιτεί κατ’ αρχήν το κλείσιμο του ισολογισμού της τράπεζας στις 30 Ιουνίου, την ψήφιση του νόμου διασυνοριακών συγχωνεύσεων από την Ελληνική βουλή στα μέσα Ιουνίου ενώ υπάρχει ένα έγγραφο από 80 action points τα οποία θα πρέπει να συμπληρωθούν ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία συγχώνευσης.

Χρειάζεται, είπε, επίσης άδεια από την Κεντρική Τράπεζα στην Κύπρο και Ελλάδα, από τις αντίστοιχες εποπτικές αρχές, τις επιτροπές ανταγωνισμού στις δύο χώρες και την έγκριση των άλλων τραπεζών στις χώρες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος.

Μιλώντας σε διάσκεψη τύπου ο κ. Μπουλούτας είπε ότι ο όμιλος Marfin αλλάζει για να γίνει ισχυρότερος, σημειώνοντας ότι η τράπεζα θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους πελάτες. «Είμαστε εδώ, παραμένουμε εδώ, για να γίνουμε ισχυρότεροι», είπε χαρακτηριστικά.

Έκανε επίσης αναφορά στην αύξηση των μεγεθών της τράπεζας τον τελευταίο χρόνο. Όπως είπε, σε μια δύσκολη περίοδο για την οικονομία, τα δάνεια της Marfin αυξήθηκαν κατά €1,5 δισ. τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Η Marfin, είπε, είναι η μόνη από τις κυπριακές τράπεζες που αύξησε το μερίδιό της στις χορηγήσεις το τρίμηνο από 15,7% πέρσι στο 15,91%.

Στον στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου παραμένει η Κύπρος, η Ελλάδα και η Ανατολική Ευρώπη, είπε, για να απορρίψει με έμφαση ότι ο Όμιλος σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί στην Τουρκία.

Όσον αφορά τις φορολογικές επιβαρύνσεις που θα προκύψουν από τη μεταφορά της έδρας, είπε: «Θα πληρώνουμε περισσότερο φόρο στα εταιρικά μας κέρδη στην Ελλάδα υπό την προϋπόθεση η νομική οντότητα που θα φτιαχτεί στην Κύπρο θα διανέμει αυτά τα κέρδη υπό τη μορφή του μερίσματος, ενώ αν παραμείνουν στην Κύπρο θα αυξηθούν. Η κεφαλαιακή επάρκεια, είπε επίσης, της τράπεζας θα είναι κατά 0,8% μεγαλύτερη από τη μεταφορά της έδρας και αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να κάνουν επιπλέον δάνεια περισσότερα των €3 δισ

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |