Tuesday, June 2, 2009

GM: Συμφωνία για την πώληση της Hummer

GM: Συμφωνία για την πώληση της Hummer

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αναφέρει πως η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2009 και θα διασφαλίσει περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Μνημόνιο κατανόησης για την πώληση της μονάδας κατασκευής των τζιπ Hummer σύναψε η General Motors στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αναδιαρθρωθεί.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία κατέθεσε χθες αίτηση να τεθεί σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης, δεν αποκαλύπτει το όνομα του αγοραστή ούτε και το ύψος της συμφωνίας.

Αναφέρει, πάντως, πως η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2009 και θα διασφαλίσει περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Βάσει των όρων της συναλλαγής, ο αγοραστής θα χρηματοδοτήσει με σημαντικά κεφάλαια τα μελλοντικά προγράμματα παραγωγής της Hummer.

Η GM πούλησε το 2008 περίπου 27.485 Hummer στις ΗΠΑ, 51% λιγότερα σε σχέση με το 2007. Σημειώνεται ότι η τιμή των συγκεκριμένων τζιπ ξεκινά από περίπου 31.000 δολάρια και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 72.000 δολάρια.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |