Wednesday, June 10, 2009

MIG: Πράσινο φως από Γ.Σ. για επιστροφή κεφαλαίου

MIG: Πράσινο φως από Γ.Σ. για επιστροφή κεφαλαίου


Εγκρίθηκαν στη σημερινή επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της MIG όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Μεταξύ άλλων στα θέματα της ημερησίας διάταξης περιλαμβάνονται:
-Ανάκληση των αποφάσεων της Β΄ Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 24.11.2008 περί αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου.
-Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών της εταιρείας, με αντίστοιχη αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής και μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με την επιστροφή μετρητών στους μετόχους, με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής.
-Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με έκδοση νέων μετοχών με τιμή διάθεσης υπέρ το άρτιον, με καταβολή μετρητών συντελούμενη μέσω της δυνατότητας επανεπένδυσης από τους μετόχους της επιστροφής κεφαλαίου.
-Ανανέωση της εξουσίας του Δ.Σ. για την έκδοση ομολογιακών δανείων.

Ειδικότερα, μετά τη σημερινή απόφαση της Γ.Σ. ανακλήθηκε η προηγούμενη απόφαση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ποσού 540.000.000 ευρώ με την έκδοση νέων ονομαστικών μετοχών.

Επιπλέον, αποφασίσθηκε:
-Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου χωρίς την έκδοση νέων μετοχών κατά το ποσό των 149.441.145,20 € με την κεφαλαιοποίηση αποθεματικού "Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον" και με αύξηση της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής από 0,54 € σε 0,74

-Η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 149.441.145,20 € με σκοπό την επιστροφή του ποσού αυτού στους μετόχους με καταβολή μετρητών με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας έκαστης μετοχής από 0,74 € σε 0,54 €

-Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με την καταβολή μετρητών ποσού 26.899.406,10 ευρώ με έκδοση 49.813.715 νέων ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,54 € που θα προκύψουν από την επανεπένδυση όλου ή μέρους του ποσού της επιστροφής κεφαλαίου σε τιμή που θα αποφασισθεί από το Δ.Σ.

Τέλος, η Γ.Σ. ανανεώσε την εξουσία του Διοικητικού Συμβουλίου για την έκδοση ομολογιακού δανείου.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |