Wednesday, June 10, 2009

Fed: ''Κόβει'' την αισιοδοξία η Beige Book- Αδύναμη η οικονομία

Fed: ''Κόβει'' την αισιοδοξία η Beige Book- Αδύναμη η οικονομία

Αδύναμες παραμένουν ακόμα οι οικονομικές συνθήκες στις ΗΠΑ σύμφωνα με την Beige Book (Φαιά Βίβλος) που εκδίδει κάθε μήνα η Federal Reserve, σημειώνοντας ότι σε ορισμένες περιοχές οι συνθήκες επιδεινώνονται, εξαιτίας του χαμηλού ρυθμού αύξησης των χορηγήσεων από τις τράπεζες. Παρόλαυτά, οι 12 περιφερειακές τράπεζες της Fed αναφέρουν ότι οι συνθήκες στη βιομηχανική δραστηριότητα παραμένουν σε πολύ χαμηλό επίπεδο, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο περεταίρω συρρίκνωσης την επόμενη περίοδο. Ωστόσο, από την πλευρά των επιχειρηματικών παραγόντων υπάρχει αισιοδοξία, αν και μέσα στο έτος οι συνθήκες θα ασκήσουν ακόμα πιέσεις. Η έκθεση της Fed καλύπτει την περίοδο από τα μέσα Απριλίου έως τα τέλη Μαΐου.

Αναφορικά με την αγορά εργασίας οι προσδοκίες δεν είναι θετικές, αλλά και για την αύξηση των μισθών οι προοπτικές είναι παρόμοιες.

Ορισμένες από τις 12 περιφερειακές τράπεζες της Fed βλέπουν σημάδια αποκλιμάκωσης της ύφεσης χωρίς ωστόσο να αναμένουν σημαντική ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας το 2009. Σημαντική είναι η επισήμανση της μικρής αύξησης των τιμών των ακινήτων, ενώ και για τον πληθωρισμό δεν υπάρχει κίνδυνος αύξησης.

REPORTER.GR

No comments:

Share |