Wednesday, June 10, 2009

BOCY: Υπερκάλυψη έκδοσης αξιογράφων

BOCY: Υπερκάλυψη έκδοσης αξιογράφων

Την υπερκάλυψη της έκδοσης των Μετατρέψιμων Αξιογράφων Κεφαλαίου ύψους €645 εκ., ανακοίνωσε σήμερα η Τρ, Κύπρου καθώς συγκεντρώθηκαν εγγραφές συνολικού ποσού €659 εκ. περίπου.

Οι αιτήσεις λήφθηκαν τόσο από τους Δικαιούχους Mετόχους της Τράπεζας (στους οποίους προσφέρθηκαν τα Μετατρέψιμα Αξιόγραφα Κεφαλαίου με προτεραιότητα στην αναλογία €11 Μετατρέψιμα Αξιόγραφα για κάθε 10 μετοχές που κατείχαν στις 12 Μαΐου 2009) όσο και από κατόχους Μετατρέψιμων Χρεογράφων 2013/2018 και τρίτους.

Το σύνολο των εγγραφών στην έκδοση προήλθε από την καταβολή €527 εκ. Μετατρέψιμων Χρεογράφων 2013/2018 και €132 εκ. σε μετρητά.

Με βάση τους Όρους της έκδοσης ικανοποιήθηκαν πλήρως οι αιτήσεις των μετόχων σύμφωνα με την προτεραιότητά τους, καθώς και οι αιτήσεις των κατόχων Μετατρέψιμων Χρεογράφων 2013/2018. Οι αιτήσεις μη προτεραιότητας με καταβολή της αντιπαροχής σε μετρητά ικανοποιήθηκαν πλήρως για ποσά μέχρι €25 χιλιάδες. Για αιτήσεις πέραν των €25 χιλιάδων ικανοποιήθηκε το ελάχιστο ποσό των €25 χιλιάδων ενώ το υπόλοιπο ικανοποιήθηκε μερικώς, (σε ποσοστό 78% περίπου), έτσι ώστε το συνολικό ποσό της έκδοσης να ανέλθει σε €645.327.822.

Οι επιστολές παραχώρησης Μετατρέψιμων Αξιογράφων Κεφαλαίου στους αιτητές της έκδοσης θα σταλούν στις 17 Ιουνίου 2009.Εκτιμάται, ότι με την έκδοση αυτή ο δείκτης πρωτοβάθμιων κεφαλαίων της τράπεζας (Tier 1) θα ξεπεράσει το 10%.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Θεόδωρος Αριστοδήμου, και ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, Ανδρέας Ηλιάδης, δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι με την επιτυχή έκδοση των μετατρεψίμων αξιογράφων κεφαλαίου. Τόνισαν ότι, στη δύσκολη περίοδο που διανύει η διεθνής οικονομία, η υπερκάλυψη της έκδοσης αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης των μετόχων, πελατών και επενδυτών προς τη Διοίκηση του Συγκροτήματος, και τους στρατηγικούς της σχεδιασμούς.

Δήλωσαν επίσης ότι η επιτυχημένη αυτή έκδοση ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο την κεφαλαιουχική βάση του Συγκροτήματος , το θωρακίζει έναντι της χρηματοπιστωτικής κρίσης που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία, και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αξιοποίηση ευκαιριών που θα παρουσιαστούν κατά την πορεία εξόδου από την κρίση.

Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από την έκδοση προορίζονται για την περαιτέρω ενδυνάμωση της κεφαλαιακής επάρκειας και συγκεκριμένα για την ενίσχυση των πρωτοβάθμιων κεφαλαίων του Συγκροτήματος.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους Όρους Έκδοσης των Μετατρέψιμων Αξιογράφων Κεφαλαίου, αυτά θα εισαχθούν στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (XAK) και στο Χρηματιστήριο Αθηνών (XA) μετά την εξασφάλιση των σχετικών εγκρίσεων από τα δύο Χρηματιστήρια. Η ημερομηνία εισαγωγής των Μετατρέψιμων Αξιογράφων Κεφαλαίου της Τράπεζας στο ΧΑΚ και στο ΧΑ θα ανακοινωθεί αργότερα με τη λήψη των σχετικών εγκρίσεων από τα δύο Χρηματιστήρια.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |