Thursday, June 11, 2009

Ο Α. Βγενόπουλος ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής

Ο Α. Βγενόπουλος ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής

Λευκωσία: Εξηγήσεις για τις κατηγορίες που διατύπωσε και την κριτική που άσκησε έναντι του κυπριακού κατεστημένου και των κυπριακών εποπτικών αρχών καλείται να δώσει σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Αξιών της Βουλής ο αντιπρόερος της Marfin Popular Bank Ανδρέας Βγενόπουλος.

Το θέμα ενεγράφη για συζήτηση στην Επιτροπή μετά από πρόταση του βουλευτή Ρίκκου Ερωτοκρίτου. Σύμφωνα με την αντζέντα της Επιτροπής, οι βουλευτές θα εξετάσουν "τις καταγγελίες του αντιπροέδρου της Marfin Laiki Bank με την ευκαιρία της εξαγγελίας για μεταφορά της έδρας της στην Αθήνα λόγω έλλειψης και ανεπάρκειας θεσμών και διαφάνειας στη διαχείριση δημόσιων ζητημάτων, από την πλευρά του κράτους, που αφορούν την τράπεζα".

Σημειώνεται ότι οι καταγγελίες για άνιση μεταχείριση του κ. Βγενόπουλου διατυπώθηκαν μετά το πέρας της γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου.

Εκτός από τον κ. Βγενόπουλο στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν και ο υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Γιώργος Χαραλάμπους και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurocypria, Ελευθέριος Ιωάννου.


PHILELEFTHEROS

No comments:

Share |